Здравейте!
Фен съм на вашето предаване и имам няколко въпроса.
Ще правя вътрешна изолация на въшна стена на последен етаж съм.
Стената е гол панел вече обаче по единия ъгъл има малко ронлива мазилка, която сутринта изкъртих та въпроса ми е мога ли само да го грундирам с дълбокопроникващ грунд и отгоре да започвам да лепя стеропора стената е равна само малко преди ъгъла е проблемна
както и по средата как да я изравня и с какво?
Вътрешна изолация
- vuj4o_van4o
- любител
- Регистриран: ср яну 14, 2009 4:36 pm
Обикновено 24 часа са достатъчни. Но всичко зависи от влажността в помещението. Хубаво е шпакловката да е с дебелина поне 3-4 мм., да не си пропуснал армиращата мрежа и полистирола (ЕПС) да е с плътност поне 15-17 кг./м3 .
За вътре XPS 'а не е желателен по ред причини, които са коментирани нееднократно.
Също е добре върху циментовата шпакловка да минеш с нещо фино на гипсова основа от типа на Sheetrock Така ще получиш по-високо качество на крайното покритие (боята) и не се нуждаеш от свързващ мост между двете шпакловки.
За вътре XPS 'а не е желателен по ред причини, които са коментирани нееднократно.
Също е добре върху циментовата шпакловка да минеш с нещо фино на гипсова основа от типа на Sheetrock Така ще получиш по-високо качество на крайното покритие (боята) и не се нуждаеш от свързващ мост между двете шпакловки.
С часове мога да гледам как някой работи.
Благодаря!vuj4o_van4o написа:Обикновено 24 часа са достатъчни. Но всичко зависи от влажността в помещението. Хубаво е шпакловката да е с дебелина поне 3-4 мм., да не си пропуснал армиращата мрежа и полистирола (ЕПС) да е с плътност поне 15-17 кг./м3 .
Също е добре върху циментовата шпакловка да минеш с нещо фино на гипсова основа от типа на http://www.google.bg/search?hl=bg&q=%22department%2Fdrywall_jointfillers%22&btnG=%D0%A2%D1%8A%D1%80%D1%81%D0%B5%D0%BD%D0%B5&meta= Така ще получиш по-високо качество на крайното покритие (боята) и не се нуждаеш от свързващ мост между двете шпакловки.