Проблем с боядисването на гипсокартон
Проблем с боядисването на гипсокартон
След боядисването на тавана се образуваха светли и тъмни петна. Основата то гипсокартон е шпаклована със стаен гипс, зашкурена с шкурка 220, грундирана с грунд на Оргахим-Русе/10:1/ и боядисана с латекс на Оргахим/ три ръце/ с валек с дълги влакна. От къде е възникнал проблема и как може да се коригира. Предварително благодаря на всички отговорили.
- Trockenbauer
- любител
- Регистриран: нед авг 17, 2008 10:18 am
Re: Проблем с боядисването на гипсокартон
Здравей,martin306 написа:След боядисването на тавана се образуваха светли и тъмни петна. Основата то гипсокартон е шпаклована със стаен гипс, зашкурена с шкурка 220, грундирана с грунд на Оргахим-Русе/10:1/ и боядисана с латекс на Оргахим/ три ръце/ с валек с дълги влакна. От къде е възникнал проблема и как може да се коригира. Предварително благодаря на всички отговорили.
Твърде дълго се чудих дали да отговоря по ред причини.
Едната е твърде късния отговор,освен това отговора ми може да се възприеме отрицателно.
Но все пак ще дам своето скромно мнение.
1-во добре си шпакловал изцяло със сатен гипс/не схванах причината за №220 на шкурката,но както и да е/,добре си направил и това,че си ползвал грунд/а не само разреден с вода латекс/единствената грешка е,че си избрал Оргахим-Русе.Доста колеги с по-голям професионален опит биха ти казали същото/аз лично боядисвам от 2005г./Както казва един колега:За тия пари от тази фирма освен вода и хума не очаквай да намериш латекс в баката

Предполагам,че отдавна си решил проблема така,че аз просто споделям личен опит.Проверява се дали латекса не е тръгнал да се отделя и след това нанасяш нов грунд/качествен български!!!/и боядисваш на ново.Ще ме прощава и колегата с 2-те ръце,но е в грешка.Повечето разсъждават,че щом е бял цвета занчи 2-ве ръце са достатъчни.Точно обратното,най-трудно се боядисва в бяло/зависиш от покривноста на латекса,попиваемостта на ровърхностите,мечето и дори от това дали самия ти си вманиячен на тема качество/така ръцете станаха 3-ри без да броим "контролната"ръка след грунда

Преди да късате "майсторските" си тапии,1-во ги заслужете