деколин

Изравняване, изолиране, грундиране, шпакловане, измазване, боядисване, декорации

Потребителски аватар
mihaela
начинаещ
Мнения: 1
Регистриран: чет апр 17, 2008 1:36 pm

деколин

Мнение от mihaela » чет апр 17, 2008 1:43 pm

Здравейте!!!
Имам следния проблем. На стените в коридора има залепен деколин с це 200 и неможе да се свали под никакъв предлог. А на мен въобще не ми харесва! Ужасно е!!!! За това се обръщам към вас за съвет! Какво мога да направя? Как да боядисам гадния деколин с латекс! Какъв грунд трябва да положа? Има ли въобще шанс да се боядис с латекс??? Пробвах на едно парченце от него но попива доста и нищо не става! Дали ще се получи с някакъв подходящ грунд или нещо подобно! Благодаря ви предварително!!!
Изображение

Потребителски аватар
Handy-man
любител
Мнения: 96
Регистриран: ср апр 09, 2008 7:33 pm

Мнение от Handy-man » чет апр 17, 2008 6:46 pm

Според мен няма такова нещо, което да не може да се свали. Маскирането на деколина с каквото и да е, ще е лоша идея. Първо зависи върху какво е залепен. Ако е върху варова мазилка, има голям шанс ако се подхване от едната страна и се дръпне, да падне с горния слой на мазилката и след това да се направи шпакловка. Ако е върху твърда основа (примено бетон), ще трябва да се свали с накакъв абразив, примерно дрелка с гумена шайба и по-едра шкурка. Няма да е лесно, но не е невъзможно.

Потребителски аватар
Prodi
любител
Мнения: 148
Регистриран: чет ное 29, 2007 8:44 pm

Мнение от Prodi » чет апр 17, 2008 7:00 pm

Прав е Handy-man. Каквото и да направиш върху този деколин, ще е само замазване на положението и временно решение. То все едно да не свалиш старите тапети. но за съжаление идва един ден, когато трябва да се свали всичко.
По-добре сега, преди да е запечатан и с други покрития.

Потребителски аватар
gencho-gealan
специалист
Мнения: 123
Регистриран: нед фев 17, 2008 9:42 pm

Мнение от gencho-gealan » пет апр 18, 2008 10:45 pm

Да,разбира се,трябва да може да се свали!Дори да е в/у панел(бетон),пак става!Лепилото C-200 е на водна основа и се ползва главно в дървообработката,тъй като е с много добра проникваща способност в дървесината и оттам добрата му слава(напълно заслужена)!За стени,особено бетонни,дори да е използвано по-гъста консистенция (с по-малко разреждане) едва ли е толкова здраво захванало,че да не може да се свали!Ако подхванеш от единия край и с помощта на по-здрава шпакла започнеш да стържеш,или пък с макетно ножче,малко по малко,все ще има резултат!Няма как да не стане - пробвай!

Потребителски аватар
mania_maneva
начинаещ
Мнения: 2
Регистриран: съб окт 06, 2012 9:37 am

Мнение от mania_maneva » вт окт 28, 2014 11:31 am

Здравейте :D
Имало някакви панели за стени, които можели да се лепят направо върху деколин. Най- хубавото е, че не се налага да се чисти гадният деколин преди това. Ставало и върху тапети. Четох статии за тези 3D панели - боядисвали се после с латекс. Някой да знае от къде да намерим такива ::-k:

Потребителски аватар
tmilanov
напреднал
Мнения: 632
Регистриран: съб ное 24, 2012 12:17 pm

Мнение от tmilanov » вт дек 02, 2014 10:07 pm

Тези "панели" са плоскости от гипс картон, като едновременно с тази информация ми идва идея, че можете върху деколина да налепите платна от стиропор, фибран или вата. Лепенето се извършва със строително лепило, но все пак трябва и да се наковат с пластмасови дюбели за стиропор. Гипс картона трябва също да бъде закован, защото не се знае колко време ще издържи деколина. Но не забравяйте, че след полагането на платната (без значение какви), ще трябва да положите пластмасовата "рабицова мрежа" и да шпакловате стените, докато ги изравните.

Потребителски аватар
mania_maneva
начинаещ
Мнения: 2
Регистриран: съб окт 06, 2012 9:37 am

Мнение от mania_maneva » вт дек 09, 2014 10:15 am

Не, не са гипс картон... тръстикови са и са твърди като гипс картона.
Ние вече намерихме и поръчахме в един онлайн магазин, много са хубави :\:D/:
Ето снимка на модела, който взехме... но още не сме ги монтирали :oops:

Изображение

Отговори