Шпакловане с осигуряване на паропропускливост?

Изравняване, изолиране, грундиране, шпакловане, измазване, боядисване, декорации

Потребителски аватар
allwegotizus
начинаещ
Мнения: 1
Регистриран: ср авг 12, 2015 10:46 am

Шпакловане с осигуряване на паропропускливост?

Мнение от allwegotizus » ср авг 12, 2015 11:00 am

Здравейте и привет от мен!

След дълго търсене и гледане на клипчета из интернет, реших да се допитам до мнението на майсторите тук.

Искам да изравня стари стени (блокът е строен 60-те години), като отдолу освен вароциментна мазилка, виждам, че има и плътен, тънък, бял слой (може би гипс или вар), който лесно се наранява и мисля да махна изцяло.

И за да стане купонът по-голям, се появява мухъл по стените, които имат външно изложение. Забелязах, че при премахване на горния слой, състоящ се от латекс, тапет и гипс, мухълът не се е появявал, което ме навява на мисълта, че проблемът идва именно от това, че стените "не дишат" и точката на оросяване се появява там, където не й е мястото.

Та по въпроса за шпакловката - може ли да ми препоръчате начин на работа и материал, който би ми свършил най-добра работа, така че да осигуря паропропускливост. За завършващ слой ще използвам латекс, като по външните стени съм се ориентирал към тези "термо щитове".

Гледах различни варианти с грундиране и нанасяне на шпакловки на Церезид (грунд Ct 17, 126 за груба, 127 за фина), на други места четох да използвам Колор Кит за цялото изправяне, но не съм сигурен, че ще ми свършат работа.

Благодаря предварително на всеки отзовал се! :help:

Отговори