Изолиране на стена (шумо/топло)

Изравняване, изолиране, грундиране, шпакловане, измазване, боядисване, декорации

Потребителски аватар
bgmkv
начинаещ
Мнения: 1
Регистриран: пет окт 20, 2017 10:33 am

Изолиране на стена (шумо/топло)

Мнение от bgmkv » пет окт 20, 2017 11:27 am

Здравейте,

Необходим ми е съвет за излоране на стена част от помещение. Става въпрос за жилище на среден етаж, вътрешно, със стена на една от стаите граничеща със стълбище. Стената е носеща, 25 см бетон и не е външна за сградата, но е външна за жилището. И от двете страни (към стълбището и към стаята) стената e шпаклована и боядисана (бял латекс).

Предвид средния етаж на жилището, очаквам стълбището да се използва сравнително често. Тъй като помещението ще служи за родителска спалня, желанието ми е стената да бъде както шумо, така и топло изолирана. Отоплението е изпълнено чрез радиатори и котел на газ.

Изборът ми, за съжаление, е ограничен от факта, че въпросната бетонна стена е перпендикулярна с външната фасадна стена, в която отвора за прозореца е на 4-5 см от ъгъла. Прикачам снимка, за да е по-ясно. Разстоянието, според мен, не е достатъчно за монтиране на гипсокартон върху конструкция и изпълване с минерална вата. Ако има значение, прозорецът се отваря навътре към бетонната стена.

Тъй като стената е под 20м2, въпросът с цената не е водещ, предвид което приемам и по-нестандартни решения, макар и по-скъпи.

Поздрави

Изображение

Потребителски аватар
limo052
любител
Мнения: 94
Регистриран: ср мар 24, 2010 6:54 pm

Мнение от limo052 » пон окт 23, 2017 7:08 am

корк 3 см.
Строителни услуги от алпинисти и на скеле,гипсокартон и други тел. за контакти 0898527222-Стилиян Йовев

Отговори