Напукана шпакловка

Изравняване, изолиране, грундиране, шпакловане, измазване, боядисване, декорации

Потребителски аватар
Tsvetelina
начинаещ
Мнения: 2
Регистриран: съб ное 18, 2017 11:33 pm

Напукана шпакловка

Мнение от Tsvetelina » съб ное 18, 2017 11:37 pm

Здравейте, един лаик ви моли за съвет и информация. Наехме си майстор да шпаклова една от стаите в апартамента. Майсторът шпаклова и ни каза да изчакаме един ден и тогава да боядисваме. Ние изчакахме малко повече за всеки случай. При нанасянето на първа ръка латекс обаче шпакловата на едната стена започна да се надува на места и да се рони. Дайте съвет какво да правим.

Потребителски аватар
tmilanov
напреднал
Мнения: 637
Регистриран: съб ное 24, 2012 12:17 pm

Мнение от tmilanov » нед ное 19, 2017 11:24 am

Не е лесно да се каже какво да правите. Причини има много. Може би да е шпакловано върху неизчистена стара боя, да е върху стара мазилка, да е шпакловка върху шпакловка и още много други причини. Ако пробвате с почукване дали кънти на кухо, няма как да не се напука старата шпакловка. Начинът да се "спасите" от напуканата шпакловка е да я премахнете (изчукате) и отново да бъде шпакловано върху ЗДРАВА основа (стена). Ако и мазилката кънти на кухо, изчуквате до здраво, измазвате отново и шпакловате отново. Препоръчително е преди шпакловането да грундирате стените с дълбоко проникващ грунд или бетон - контакт и чак след това да се извършва измазване и шпакловане. Ако всичко това не е правено предварително, твърде вероятно е да се получи това, което споделяте с нас - напукване на шпакловката. Друга причина е ако самата шпакловка е по-дебела.
Може да опитате един по-безболезнен начин, но няма "гаранция за успеха": Все пак остава приказката за изчукване на напуканата шпакловка и шпакловате отново, но с полагане на рабицова мрежа - в случая става дума за пластмасовата мрежа, която използват при изолация на жилищата.
Дано да съм Ви бил полезен!

Потребителски аватар
Tsvetelina
начинаещ
Мнения: 2
Регистриран: съб ное 18, 2017 11:33 pm

Мнение от Tsvetelina » нед ное 19, 2017 2:45 pm

Много благодаря за изчерпателния отговор!!


Отговори