Бих искал да получа съвет относно инсталирането на люлка в домашни условия.
Тук е моментът да споделя, че съм любител - ентусиаст

Живея в панелен блок - стените и тавана са от бетон.
Имам намерения да дупча тавана и да слагам куки, на които да закача карабинери и после да завържа "люлка" от леко еластичен плат.
Люлката ще се ползва предимно от двете ми дечица (3 и 5 годишни), които са по около 15-16 кила - нищо работа. Но като си знам жената и тя ще иска да я ползва (тя е около 60 кила). Ще вземе и детето да й се метне отгоре - така че люлката и крепежните елементи трябва да издържат на 75-80 кила натоварване, като включим и люлеенето, което ще натоварва крепежните елементи под някакъв ъгъл... натоварването ще стане още по-голямо - предполагам - може би около 120 кила (честно да си кажа - не знам.

Въпроса ми е:
Кои са най-подходящите крепежни елементи/материали, които мога да ипозлвам за около 120 кила натоварване?
Има ли смисъл да се вманиачавам и да слагам сегментни анкери или втулкови или просто да сложа кука, която е на плоскост и да я закача с няколко универсални дюбела(на fischer примерно - duo power) и винтове?
Тук е моментът да попитам - Каква е разликата между втулковите и сегментни анкери?
Или пък да се метна на химически анкери? Все пак става дума за сигурността на децата ми.
Моля, за съвет.

Благодаря предварително!

Поздрави,
Антон Симеонов