Шпакловане покрай врати

Изравняване, изолиране, грундиране, шпакловане, измазване, боядисване, декорации

Потребителски аватар
Jechka
начинаещ
Регистриран: пон авг 18, 2008 3:38 pm

Шпакловане покрай врати

Мнение от Jechka » пон авг 18, 2008 3:46 pm

Здравейте , може би има отговор на въпроса който ще задам но спешно ми трябва съвет.Майстор ни шпаклова стените и тавана но покрай вратите не се получи добре.Касата на вратата е желязна и равни със стената .Той замаза и касата и ни каза , че като се почисти касата ще стане добре .Да ама не шпакловката се накъдри и стана ужасно.Залепихме лента на касата,шпаклова я отново и като свалихме лентата пак се изрони не под права линия.Моля, помогнете ми как да го оправим.Парите си дадохме а не е добре.Чакам спешен отговор.Благодаря.

Потребителски аватар
Trockenbauer
любител
Регистриран: нед авг 17, 2008 10:18 am

Re: Шпакловане покрай врати

Мнение от Trockenbauer » пон авг 18, 2008 4:11 pm

Jechka написа:Здравейте , може би има отговор на въпроса който ще задам но спешно ми трябва съвет.Майстор ни шпаклова стените и тавана но покрай вратите не се получи добре.Касата на вратата е желязна и равни със стената .Той замаза и касата и ни каза , че като се почисти касата ще стане добре .Да ама не шпакловката се накъдри и стана ужасно.Залепихме лента на касата,шпаклова я отново и като свалихме лентата пак се изрони не под права линия.Моля, помогнете ми как да го оправим.Парите си дадохме а не е добре.Чакам спешен отговор.Благодаря.
Преди години/когато машината гипсова мазилка не беше позната/"старите" бояджии задължително бяха и гипс-шпакловчици-иначе не им даваха разряд.Още тогава имаше "водещи-профили"/майки/и завършващи профили-преходни.Минаха години новото поколение "майстори" зарязаха да ползват въпросните профили/аз имам око снайпер :( :shock: /и така технологията замина в забвение.В 21-век и в БГ къде лесно къде на куц крак навлезна машинната гипсова мазилка от системата за сухо строителство на Кна,ф и Ригипс.И в 2-те системи се използват въпросните профили.В конкретния случай,около вратата предварително се залага такъв и той я "рамкира".За съжаление за да се сложи сега такъв,трябва да се свали гипсовата мазилка/шпакловка около 5-ет сантиметра ширина около вратата и да се "заложи профил който да я "рамкира".Ако нямате повече нерви и средства за ремонти изберете си от който и да е строителен хипер маркет преходна лайсна-цвят и ширина па ваш вкус и си я монтираите без чужда помощ.Монтажа се извършва с PL-полиуретаново лепило или монтажен силикон и придава чудесен завършен вид и фасон на металните каси в "панелките".Силикона или лепилото е в разфасовки и за малка "преса" и е на цена около 8.50лв за туба/малка.При правилно съхранение ще си имате от него за доста други "подлепвания-разходната му норма е малка.Докато трае Адхезията/слепването/са нужни около 50мин.За всяка марка е различно препоръчвам на няколко места по лайсната да сложите "двустранна монтажна" лепенка за да не се "свлече" лайсната над вратата например и да не се налага да "стойте наказани" докато "свърже" лепилото. :D Всичко това можете да намерите в познатите на всички ни строителни хипер маркети и във верига магазини "Боро".Ползвам ги редовно в работата си и отзивите ми са отлични.Успех
Преди да късате "майсторските" си тапии,1-во ги заслужете :D
“Never argue with an idiots . They will only bring you down to their level and beat you with experience.”

Отговори