Дайте мнение за течния тапет!
Дайте мнение за течния тапет!
Пуснах тази тема в Декорации, ама ще я пусна и тук. Може ли някой да ми каже ползвал ли е течен тапет и дали е доволен. И всичко хубаво през Новата Година на обитателите на сайта!
edna jena ochakva saveti ot chitavi majstori
пак за течния тапет
Производителите казват, че за да се свали тапета не се искат много усилия, стената се маже с вода и се изчаква да набъбне, след което се отлепя лесно.Luna написа:Сигурно могат да се получат се ефекти решения. Аз не съм полагал такъв тапет. Но си задавам въпроса - как се отстранява от стената след като решиш, че вече е време за ремонтПрилича ми на интериорната японска мазилка, която се сваля с голям зор.
Иначе благодаря за мнението.
До колкото знам може да скрие малките неравности по стените.
Ето и малко техническа информация, може да ти е от полза
.
http://www.minimaxbg.eu/%D1%82%D0%B5%D1%87%D0%B5%D0%BD_%D1%82%D0%B0%D0%BF%D0%B5%D1%82/
Ето и малко техническа информация, може да ти е от полза

http://www.minimaxbg.eu/%D1%82%D0%B5%D1%87%D0%B5%D0%BD_%D1%82%D0%B0%D0%BF%D0%B5%D1%82/
- desivaleva
- начинаещ
- Регистриран: чет фев 19, 2009 11:29 am
течен тапет
Течния тапет е досущ като японската мазилка ефектно е скрива неравностите, НО АКО ИМАШ НАМЕРЕНИЕ ЕДИН ДЕН ДА ГО СВАЛЯШ по-добре го нанасяй върху шпакловка защото първо ще изхарчиш по-малко материал за 1м2 и второ като решиш да го сваляш ако е върху варо-циметнова мазилка почти няма да можеш да го свалиш а това което успееш да свалиш ще е пълно с камъчета и няма да можеш да го нанесеш повторно. А ако е върху шпакловка ще го свалиш лесно като го напръскаш с пулвелизатор няколко пъти за да омекне, а и после можеш да си ги нанесеш наново тапетите. УСПЕХ

- biri4kata1967
- любител
- Регистриран: пон май 26, 2008 3:04 pm
Здравейте!Колежке desivaleva да ви попитам вие кога за последно сте полагали "течен тапет върху шпакловка ?За едно сте права че е досущ като японската мазилка но..... само толкова ! знаете ли как се приготвя за повторно полагане ?Течният тапет се полага много по трудно на гладки стени отколко на варо циментови !Спестява именно пари за шпакловка (материали и труд) а те не са никак малко !!!! Течният тапет може да заравнява леки неравности както са написали по горе но той има и други предимства !Сваля се с вода и шпакла измива се,слага се пакет лепило и е готов за повторна работа ! И накрая - няма да има нито пясък нито чакъл и т.н защото той пада при измиването с вода -успех
Като си говорим за спестяване на шпакловка, може да се направи и със стъклофазерни тапети - много са модерни напоследък - лепиш с подходящото лепило, после боядисваш в желания цвят. Естесвено е по-скъпичко от обикновенните тапети, но затова пък си имат разлино структуриране и може да се получи добър ефект. Перфектни са за панелните жилища 

- desivaleva
- начинаещ
- Регистриран: чет фев 19, 2009 11:29 am
течен тапет
Да и шпакла не съм го написала за което се извинявам. Но естествено няма да ги чакаме сами да паднат.Точно защото съм сваляла течен тапет и от двата вида повърхности си дадох мнението много добре знам как се полага повторно но "НЕ ПИТАЙ СТАРИЛО А ПИТАЙ ПАТИЛО" знаете ли каква чернилка пада като започнете да го буквално перете? От варо-циментовата мазилка паднаха камъчета и се наложи да го изхвърля защото не ми се чоплеше, а от шпакловката го свалих първо по-лесно, второ го изпрах в един голям леген прецедих водата оставих го да изсъхне взех си сухо лепило за тапети обърках го наново получи се консистенцията в първичен вид. залях го с хлатка вода оставих да се разкисне лепилото до получаване на гъста каша и го нанесох отново на стените!!!!!! И това дето го пише с банарка става много трудно по- лесно се нанася като шпакловка. Това го знам от практика. И НИКЪДЕ НЕ СЪМ СПОМЕНАЛА ЧАКЪЛ ИЛИ ФИЛЦ ГОВОРЯ ЗА МАЛКИ КАМЪЧЕТА КОИТО АКО ОСТАНАТ В СМЕСТА ПОСЛЕ НАДУВАТ И Е ГРОЗНО!!!

- biri4kata1967
- любител
- Регистриран: пон май 26, 2008 3:04 pm
Здравейте !Това за чакъла и пясъка сам го написъл нарочно и както виждам от отговора ви не сам сгрешил !Това че на вас не ви се е "чоплело "не означава че другите трябва да плащат за материали и майстор за да могат после много лесно да свалят течния тапет !Според мен когато изкаш да спестиш пари се налага и малко да си поиграеш !Все пок го правиш за себе си - нали !!!!!!
Поради пголямият интерес към нашият продукт и някои не адекватни мнения и отговори се налага да се дадат някои объяснение на уважаемата публика!
Относно какво представлява "Течният Тапет"- има някои общи неща с т.н. японска мазилка, те са много малко-а именно-полагасе със маламашка и до тук!
-"Течният Тапет" се отличава много силно от т.н. познати неща -
прави се от ЕКОЛОГИЧЕСКИ ЧИСТИ МАТЕРИАЛИ - целулоза
- Създава конфортна среда на обитаване-като служи за топло изолация, шумо изолация, антистатичен и не поема прах, не поема миризми, пожаробезопасен.....дава възможност на стените Ви да дишат!
- Лесно се нанася, което е показано на сайта, както лесно се сваля, за разлика от т.н. японска мазилка!
-При локална повреда Ви можете лесно да го ремонтирате, като няма да имате следи от интервенция и шевове....
Относно грешните коментари за свалянето - определено човекът, който ги е писал не е запознат с нашият материал.
Относно какво представлява "Течният Тапет"- има някои общи неща с т.н. японска мазилка, те са много малко-а именно-полагасе със маламашка и до тук!
-"Течният Тапет" се отличава много силно от т.н. познати неща -
прави се от ЕКОЛОГИЧЕСКИ ЧИСТИ МАТЕРИАЛИ - целулоза
- Създава конфортна среда на обитаване-като служи за топло изолация, шумо изолация, антистатичен и не поема прах, не поема миризми, пожаробезопасен.....дава възможност на стените Ви да дишат!
- Лесно се нанася, което е показано на сайта, както лесно се сваля, за разлика от т.н. японска мазилка!
-При локална повреда Ви можете лесно да го ремонтирате, като няма да имате следи от интервенция и шевове....
Относно грешните коментари за свалянето - определено човекът, който ги е писал не е запознат с нашият материал.
здавеите на всички от форума днес за парви патвидях ме течен тапет и искам да разбера малко повече за него до колкото разбирам не е толкова трудно за нанасяне и за сваляне само нещо не схванах тои може ли да се ползва повторно ако може даите някои саит да видя снимки на готови стени и дали може да се нанесе на камината дали издаржа на температура дали в комбинация сас камак би изглеждало добре
цена течен тапет
Хора, много се бях запалила по този течен тапет. Пуснах темата, но сега като проучих какви са цените тотално се отказвам. В Бургас ми предложиха такива бобастични цени, че забравям на момента за всичките предимства на този нов продукт.
пълен шит
Понеже и аз преди да се прецакам рових за мнения в нета, но не намерих кой знае какво. Е сега вече мога да предупредя хората с каква глупост се захващат. Супер трудно се полага, влачи се по стената като оставя дупки, лепи се по маламашката, изобщо не може да се направи равна и хубава повърхност. Така че твърдението, че и неспециалист може да го нанесе е мижи да те лажем. 10 квадрата двама човека утрепахме ден и половина и стана ужасно. Да не говорим колко много време изисква : първо трябва да се грундира с някъв пясъко-подобен грунд , който се рони навсякъде, да съхне 24 часа, самата смес от накъсана хартия и тапетно лепило (каквото всъщност е течния тапет) също поне 24 часа трябва да кисне, а да не говорим, че вече трети ден изобщо не е изсъхнало по стените и само да се допреш някъде се оголва. Друг минус е че една кутия струва към 12 лева и едва едва покрива 2 квадрата и то ако си супер спец и правиш тънък слой, което поне на мен ми се стори невъзможно. В общи линии изчегъртвам цялото това лайно и си слагам истинска декоративна мазилка, ето отново доказателство, че евтиното ти излиза двойно!
Регистрирах се във форума за да предоставя своя опит на всички, които са решили да се захванат с течния тапет.
Цялата ми къща е измазана с тези тапети.
Работи се сравнително лесно с него и действително, ако не си с две леви ръце всеки може да се справи.
Следвайте инструкциите за употреба и няма да сбъркате при полагането му.
Не е вярно обаче, че не си променя цвета, както се опитват да ви убедят в сайта. Аз съм с камина и понеже целулозата е дърво или обратното, стените ми се опушиха, защото съм с камина. Ако това не ви притеснява смело грабвайте маламашката и действайте.
Аз минах на този вариант защото не ми се даваха допълнително пари за шпакловка и латекси, тапети и други.
Повърхността на тапета е леко грапава, но и ако това не ви притеснява, действайте.
Измазал съм си сам около 100 м2 стени. Отначало започнах с много малко количество, като накрая забърквах по 6-7 кутии от тапета на веднъж. Не го нанасяйте на много дебел слой, защото след време ще се отлепи от стената. Това се получи при мен около единия прозорец.
С тапета се работи малко по-трудно, когато се оформят външни ръбове. Там е малко по бавно но му се хваща чалъма.
Преди да нанеса тапета минах стените с грунд за заздравяване на основата.
Желая на всички успех.
Цялата ми къща е измазана с тези тапети.
Работи се сравнително лесно с него и действително, ако не си с две леви ръце всеки може да се справи.
Следвайте инструкциите за употреба и няма да сбъркате при полагането му.
Не е вярно обаче, че не си променя цвета, както се опитват да ви убедят в сайта. Аз съм с камина и понеже целулозата е дърво или обратното, стените ми се опушиха, защото съм с камина. Ако това не ви притеснява смело грабвайте маламашката и действайте.
Аз минах на този вариант защото не ми се даваха допълнително пари за шпакловка и латекси, тапети и други.
Повърхността на тапета е леко грапава, но и ако това не ви притеснява, действайте.
Измазал съм си сам около 100 м2 стени. Отначало започнах с много малко количество, като накрая забърквах по 6-7 кутии от тапета на веднъж. Не го нанасяйте на много дебел слой, защото след време ще се отлепи от стената. Това се получи при мен около единия прозорец.
С тапета се работи малко по-трудно, когато се оформят външни ръбове. Там е малко по бавно но му се хваща чалъма.
Преди да нанеса тапета минах стените с грунд за заздравяване на основата.
Желая на всички успех.