мазилка или гипсокартон
мазилка или гипсокартон
за новостоящо се жилище кое е по добро мазилка с шпакловка или гипсокартон върху тухлата
- Boyko Panalov
- начинаещ
- Регистриран: вт ное 25, 2008 5:39 pm
Тези които се занимават с ГК ще кажат с ГК .
Въпрос на личен избор.
ГК е сухо строителство става мн бързо няма строителна влага и е по евтино от мазилката.
Варовата мазилка е трудоемка чака се да изсъхне и т.н. -отнема повече време и средства но според мен по здрава и стабилна.
Третия вариянт е гипсова мазилка , но не съм запознат с нея
Въпрос на личен избор.
ГК е сухо строителство става мн бързо няма строителна влага и е по евтино от мазилката.
Варовата мазилка е трудоемка чака се да изсъхне и т.н. -отнема повече време и средства но според мен по здрава и стабилна.
Третия вариянт е гипсова мазилка , но не съм запознат с нея
- Зейфод Бийблброкс
- любител
- Регистриран: нед мар 08, 2009 6:57 pm
- vuj4o_van4o
- любител
- Регистриран: ср яну 14, 2009 4:36 pm
Аз от време на време се занимавам с гипсокартон, но въпреки това ако някога си строя къща, ще си я измажа. Относно разликата в цената на гипсокартон и на гипсова мазилка не мисля че има особена разлика. Особено в крайният продукт с включен труд. При мазилките съм наблюдавал известен проблем с монтажа на разклонителните кутии, ключове и контакти. Това разбира се е индивидуално според майсторите. Масов случай е да се положат кабели, да се замажат с гипсова мазилка и след като се изцикли (заглади) да се разкърти за монтаж на кутиите. Което на всички е ясно че се получават едни кръпки по стената дето трудно се оформят. както казах зависи от майсторите. Но до сега не съм видял някой да си нивелира кутиите предварително по стената и после да измаже точно до ръба. Цената на труд и материали е почти равна за двете операции - мазилка и предстенна обшивка по система на КНАУФ, примерно. Избора е строго индивидуален. Няма категоричен отговор кое е по-добро.
С часове мога да гледам как някой работи.
мазилка или гипскартон
Здравейте
Следя форума и накрая реших и аз да пиша.
Хареса ми мнението на vuj4o_van4o и съм 100 % съгласен с него.
Това наистина е хамлетовски въпрос, какво да изберем?
Бих казал че каквото и да изберем е добро, дали е кнауф, мазилка( вароциментова или машинна гипсова мазилка, все едно, но нека да е изпъленена от специалисти. На МОЛА в Пловдив имах възможност да наблюдавам работата на няколко фирми, които изпълняваха машинна мазилка, гипскартон и шпакловка . Какво да ви кажа, който го може, го може на едните хората се чудят от къде да захванат до обяд не могат да започнат да монтират( нали се сещате, мола е много крив) другите чертаят монтират, другите им хора измазват машинно, шпакловат. Тръгнаха си първи от обекта и не ги върнаха повече. Помолих шефа им да ми прати един шпакловчик в къщи да шпаклова през уикенда, след свалянето на стара боя в две стаи и да шпаклова коридор, който стоя 3 години на вароциментова мазлилка. След шпакловката шпакловчика ме предупреди че тябва да грундирам, защото няма да ми хване боята.
Доволен съм от фирмата в смисъл не само от работата им, а и човечността на хората, като знам за кои фирми работят казват се Престиж Билд имат и страница, може да се разгледате добре изпълена работа на стени и тавани от гипскартон и машинна мазилка http://www.prestige-build.com
Следя форума и накрая реших и аз да пиша.
Хареса ми мнението на vuj4o_van4o и съм 100 % съгласен с него.
Това наистина е хамлетовски въпрос, какво да изберем?
Бих казал че каквото и да изберем е добро, дали е кнауф, мазилка( вароциментова или машинна гипсова мазилка, все едно, но нека да е изпъленена от специалисти. На МОЛА в Пловдив имах възможност да наблюдавам работата на няколко фирми, които изпълняваха машинна мазилка, гипскартон и шпакловка . Какво да ви кажа, който го може, го може на едните хората се чудят от къде да захванат до обяд не могат да започнат да монтират( нали се сещате, мола е много крив) другите чертаят монтират, другите им хора измазват машинно, шпакловат. Тръгнаха си първи от обекта и не ги върнаха повече. Помолих шефа им да ми прати един шпакловчик в къщи да шпаклова през уикенда, след свалянето на стара боя в две стаи и да шпаклова коридор, който стоя 3 години на вароциментова мазлилка. След шпакловката шпакловчика ме предупреди че тябва да грундирам, защото няма да ми хване боята.
Доволен съм от фирмата в смисъл не само от работата им, а и човечността на хората, като знам за кои фирми работят казват се Престиж Билд имат и страница, може да се разгледате добре изпълена работа на стени и тавани от гипскартон и машинна мазилка http://www.prestige-build.com
Работи, работи борч, печели печели пак борч.
- biri4kata1967
- любител
- Регистриран: пон май 26, 2008 3:04 pm
- vuj4o_van4o
- любител

- vuj4o_van4o
- любител
Въпроса, освен че е вечен, има и много аспекти, които са свързани с приложението на материалите. Винаги истината е някъде по средата. Най-важното е кое качество на системата е водещо за избора на материал - дали искаме по-леко натоварване на конструкцията на сградата, дали се борим с шум и искаме звукоизолация между две съседни помещения, хидроизолация, топлоизолация или да искаме стените ни да имат акумулиращ ефект за по-добър комфорт в помещенията и т.н. и т.н. Всеки един материал има своите плюсове и минуси. Най-разумно би било да извлечем само плюсовете, като се съобразяваме с каква цел правим всичко това. Да отчитаме само тези преимущества на дадена система, които са от значение за нас и отговарят най-точно на целите ни.
Съгласен съм с vuj4o_van4o.
Искам само да споделя, че ГК е система за сухо строителство т.е. правят се преградни стени предстенни обшивки и т.н., това че някой го лепи без конструкция директно върху тухлата и цената излиза същата като на мазилка, на мен лично не ми харесва!Цената на кв.м. машинно положена гипсова мазилка излиза 13-14лв с материалите.Кутиите на контакти и ключове се вкопават предварително в тухлата и се оставят да висят на кабелите.Мазача, ако е читав ги изравнява.
Посдрави!
Искам само да споделя, че ГК е система за сухо строителство т.е. правят се преградни стени предстенни обшивки и т.н., това че някой го лепи без конструкция директно върху тухлата и цената излиза същата като на мазилка, на мен лично не ми харесва!Цената на кв.м. машинно положена гипсова мазилка излиза 13-14лв с материалите.Кутиите на контакти и ключове се вкопават предварително в тухлата и се оставят да висят на кабелите.Мазача, ако е читав ги изравнява.
Посдрави!