Здравейте,
имам проблем в съседство с което гранича, става дума за санитарно помещение.
Моята спалня граничи с това санитарно помещение, от което идва ужасна акустика (шум) на ВИК инсталацията на съседа. Всички сте я чували, но тук Ви гарантирам, че е в пъти повече. За сравнение ще кажа, че тази акустика се чува през спалнята чак до всекидневната ми, която ги разделя преградна стена.
Когато си почивам, и съседа реши на-малкото да си измие ръцете акустиката е такава, че детето ми се събужда с рев.
Ще съм Ви благодарен за съвет и решение.
Знам, че проблема не е до толкова в тънките стени, а по скоро във ВИК системата. Препоръчаха ми да опитам със смяна на възвратен клапан, поне за снижаване на шума.
акустика от съседна баня
Здравейте, макар че може би ще си помислите, че си правя едва ли не някакъв "черен хумор", не бих си позволил на този светъл празник - Рождество Христово да Ви говоря "врели - некипели".
На първо място, трябва да разберете причината поради която се получава тази акустика (голямо, но сравнително празно помещение, тънки стени, дълбоко прокопана В и К инсталация и т.н.). След това се опитайте да направите "съвместна изолация" - от Ваша страна и от страната на съседа Ви с каменна вата и покрита с гипс картон - влагоустойчив (зелен), откъм страната на банята - в случай откъм съседа Ви. Ако не се договорите със съседа си, ефекта няма да е идеален, но ще намалите силата на звуците. Днес се работи изключително с полипропиленов водопровод, но това е за днешните инсталации. Ако водопровода е стар, звука през металните тръби е много по-силен, по-остър и болезнен, и тогава ЗАДЪЛЖИТЕЛНО трябва да се смени водопровода, но и да се постави изолация на тръбите. Ефекта от тръбната изолация е, че намаляват както топлинните загуби, така и шума. Желая Ви успех и... честито Рождество Христово!
На първо място, трябва да разберете причината поради която се получава тази акустика (голямо, но сравнително празно помещение, тънки стени, дълбоко прокопана В и К инсталация и т.н.). След това се опитайте да направите "съвместна изолация" - от Ваша страна и от страната на съседа Ви с каменна вата и покрита с гипс картон - влагоустойчив (зелен), откъм страната на банята - в случай откъм съседа Ви. Ако не се договорите със съседа си, ефекта няма да е идеален, но ще намалите силата на звуците. Днес се работи изключително с полипропиленов водопровод, но това е за днешните инсталации. Ако водопровода е стар, звука през металните тръби е много по-силен, по-остър и болезнен, и тогава ЗАДЪЛЖИТЕЛНО трябва да се смени водопровода, но и да се постави изолация на тръбите. Ефекта от тръбната изолация е, че намаляват както топлинните загуби, така и шума. Желая Ви успех и... честито Рождество Христово!
В и К ремонти 0898370236