дайте съвет за инсталиране на камина прити

Отоплителни уреди, инсталации, камини
Потребителски аватар
zlobred
начинаещ
Мнения: 2
Регистриран: нед ное 13, 2016 6:54 pm

дайте съвет за инсталиране на камина прити

Мнение от zlobred » нед ное 13, 2016 7:04 pm

Здравейте.опитвам се сам да инсталирам камина с водна риза прити в неголяма къща.вече съм закачил радиаторите по стените но май съм се престарал малко.камината е с мощност 27 kw и 13kw на водната риза.на етажа има две стаи по 12м2 една 6 м2 и коридор 6м2.сложил съм радиатори(по един във всяко помещение)с мощност 2.1 kw(или общо 8.4 kw).от това което прочетох във форумите тук май мощноста която съм предвидил е доста над нормите.исках да попитам има ли проблем че квадратурата е малка а камината голяма и дали ще има проблем.ако мойе някои нека ми даде примерна схема за инсталирането на камината.благодаря ви предварително.

Потребителски аватар
tmilanov
напреднал
Мнения: 665
Регистриран: съб ное 24, 2012 12:17 pm

Мнение от tmilanov » нед ное 13, 2016 10:28 pm

Не се притеснявайте от факта, че камината е по-мощна от сложените радиатори. За притеснение е обратното - малка мощност с повече радиатори. Тогава камината няма да може да "захрани" с достатъчно топлина радиаторите.
Писал съм достатъчно много относно свързването на камината с радиатори. Ако сега се захвана да пиша отново едно и също нещо, ще ми отнеме много време и може да пропусна нещо на пръв поглед елементарно, но "жизнено необходимо".
Горният извод на камината е подаващата вода, а долния - връщащата. Трябва да имате на връщащата вода циркулационна помпа, която да върти водата в радиаторите и водната риза на камината. При циркулационната помпа трябва да има и филтър. Преди и след помпата трябва да има спирателни кранове. Трябва да имате колекторна кутия, която служи за РАВНОМЕРНО ПОДАВАНЕ на водата в радиаторите... и т. н. и т. н.
Влезте въвъ форума, прочетете мненията ми особено за "Отопление" и "Водопровод и канализация" и се надявам, че ще намерите нужната информация. Ако не успеете, свържете се с мен по телефона или чрез Скайп-а и ще се опитам да Ви помогна.

Потребителски аватар
zlobred
начинаещ
Мнения: 2
Регистриран: нед ное 13, 2016 6:54 pm

Мнение от zlobred » пон ное 14, 2016 7:46 pm

много ви благодаря за съдействието

Отговори