Баня без плочки?
Баня без плочки?
Здравейте, предстои ни ремонт на новопостроен апартамент. Желанието ни е банята да е без плочки, с някакъв вид боя,латекс или мазилка. В момента помещението е на вароциментова мазилка по стените и циментова замазка на пода. Ще съм много благодарен за мнения и съвети какви материали и последователност трябва да използваме - грундове, хидроизолация, шпакловки и др.
Конкретно въпросите ми са каква хидроизолация е подходяща върху вароциментовата мазилка, преди или след нея трябва да се шпаклова, какво трябва да е финишното покритие преди боядисване?
Конкретно въпросите ми са каква хидроизолация е подходяща върху вароциментовата мазилка, преди или след нея трябва да се шпаклова, какво трябва да е финишното покритие преди боядисване?
Хора дайте акъл де? Какво ще кажете за Ceresit CR90 + Ceresit CT127 + водоустойчива боя/латекс?
В допълнение се оказва, че две от стените ще са на гипскартон, който също трябва да се обработи по сходен начин, за да станат стените еднакви?
Мислех и за мазилка MARMOCRYL SILICONE Fine , но не знам колко гладко е гладкото в случая, тъй като си е външна мазилка. Венецианската ми се вижда малко трудоемка, а и там май се разчита най-вече на ваксата за водоустойчивост.
В допълнение се оказва, че две от стените ще са на гипскартон, който също трябва да се обработи по сходен начин, за да станат стените еднакви?
Мислех и за мазилка MARMOCRYL SILICONE Fine , но не знам колко гладко е гладкото в случая, тъй като си е външна мазилка. Венецианската ми се вижда малко трудоемка, а и там май се разчита най-вече на ваксата за водоустойчивост.
- Trockenbauer
- любител
- Регистриран: нед авг 17, 2008 10:18 am
Здравей,josifn написа:EPOXYCOAT?
FLEXCOAT?
А какво ще кажеш за PVC ламели със и без фуга
дървесни имитации и богата палитра в цветове.
http://www.nolina.bg/index.php?id=41
Надявам се да съм бил полезен.
Преди да късате "майсторските" си тапии,1-во ги заслужете.

“Never argue with an idiots . They will only bring you down to their level and beat you with experience.”
Re: Баня без плочки?
Здравейте .
Може ли да направя лек ремонт на баня без плочки, като махна слоя ,който е излющен и да положа грунд и търкана мазилка за изолация или блажна боя като за евтин вариант ?
Хидроизолацията може ли да я направя с водно стъкло?
Може ли да направя лек ремонт на баня без плочки, като махна слоя ,който е излющен и да положа грунд и търкана мазилка за изолация или блажна боя като за евтин вариант ?
Хидроизолацията може ли да я направя с водно стъкло?