Котел на пелети от България

Отоплителни уреди, инсталации, камини
Потребителски аватар
maxisf
начинаещ
Мнения: 4
Регистриран: нед юни 09, 2013 12:02 pm

Котел на пелети от България

Мнение от maxisf » пон юни 10, 2013 1:08 pm

Здравейте!
Дайте ми добри котли, произведени в България.
Последна промяна от maxisf на вт фев 28, 2017 12:33 pm, променено общо 5 пъти.

Потребителски аватар
tmilanov
напреднал
Мнения: 615
Регистриран: съб ное 24, 2012 12:17 pm

Мнение от tmilanov » вт юни 11, 2013 12:04 am

Добре де, не приеха ли рекламацията или не си я правил? Все пак става дума за много скъп уред!


Потребителски аватар
maxisf
начинаещ
Мнения: 4
Регистриран: нед юни 09, 2013 12:02 pm

Мнение от maxisf » чет юни 20, 2013 7:43 pm

Здравейте,
След 6 месеца спорове и натиск срещу собственика и мениджъра по качество от Sun system, склониха да приемат рекламацията и възстановиха частично сумата (6500 лв.) след 6 месеца спорове и сигнали в ДАМТН. Оказа се, че пелетен котел Burnit Pelleburn не отговаря на приложимите директиви и е опасен за използване.

От своя страна, TUV Rheinland ни информираха, че не са издавали сертификат за въпросния котел, въпреки че от Sun system са обявили официално, че техния пелетен котел има TUV сертификат. Отговорът на немците беше във връзка с нашето запитване няколко дни след аварията.

С този сигнал просто исках да ви информирам, защото една глупава грешка води много разходи след себе си.

Така и не можахме този зимен сезон да се отопляваме с пелети, да не говорим за мръзненето и разхода, който даваше котела по време на неефективната си работа и ежеседмичните ремонти.

п.с. Относно Елдоминвест чувал съм и добри и лоши неща за тях. Доколкото съм чувал преди 2 години са сменили целия си мениджмънт и от тогава поддържат по-добро качество на продукти и сервиз. Това обаче е само информация, която съм чувал!

Потребителски аватар
tmilanov
напреднал
Мнения: 615
Регистриран: съб ное 24, 2012 12:17 pm

Мнение от tmilanov » чет юни 20, 2013 9:33 pm

Да, "Елдоминвест" вече продават качествена стока, за разлика от "Дипломат", които изглежда са продали лиценза на китайците и една малка част от продуктите са български. Като цяло "Дипломат" се провалиха и вече трудно може да се намери читава стока. Наскоро монтирах 50 л. хоризонтален бойлер. След монтажа направих водната проба и всичко беше добре докато собственичката не пожела да направим проба и с подгряването на водата. След като температурата се покачи повече от 30С* предпазния клапан започна да пропуска. И колкото повече се вдигаше температурата, толкова повече течеше клапана. Предложих на стопанката да го сменим, тя се съгласи и купихме нов (втори) клапан. И о, чудо!? Историята се повтори едно към едно. Взехме трети клапан и ... абсолютно същата история. Жената се обади в сервиза им, и представи си, отговора беше, че на някои бойлери се случва, но след като се вдигне температурата (без да уточняват градусите) нещата се оправят. Да, ама не. Купи си нов бойлер този път на "Елдоминвест" и "дефектните" клапани си работеха нормално. Още се разправя с "Дипломат", но самата тя се е обезверила и вече е прежалила парите от бойлера.

Потребителски аватар
maxisf
начинаещ
Мнения: 4
Регистриран: нед юни 09, 2013 12:02 pm

Мнение от maxisf » пет юни 21, 2013 12:49 pm

Време е в България да се осъзнае, че отношението към клиента е дългосрочна инвестиция! Жалко е, че има много "псевдо предприемачи", които навремето взели някой "червен лев" и смятат, че света се върти около тях. Аз лично повече никога няма да купя продукт на Sun System - Шумен, дори да знам че фирмата има някой качествен продукт. След простотията и лъжите на собствениците и служители на тази фирма, как да "инвестирам в тях"!?

Както виждаме в последните дни в Политиката, уважението и доверието е ключово!

Потребителски аватар
LazarG
любител
Мнения: 61
Регистриран: чет фев 05, 2009 8:12 am

Мнение от LazarG » пет юни 21, 2013 10:10 pm

maxisf написа:Време е в България да се осъзнае, че отношението към клиента е дългосрочна инвестиция! Жалко е, че има много "псевдо предприемачи", които навремето взели някой "червен лев" и смятат, че света се върти около тях. Аз лично повече никога няма да купя продукт на Sun System - Шумен, дори да знам че фирмата има някой качествен продукт. След простотията и лъжите на собствениците и служители на тази фирма, как да "инвестирам в тях"!?

Както виждаме в последните дни в Политиката, уважението и доверието е ключово!
Професията ми е такава, че съм длъжен да им познавам продуктите - повярвай ми няма такъв техен продукт, за който да съжаляваш :D

Потребителски аватар
maxisf
начинаещ
Мнения: 4
Регистриран: нед юни 09, 2013 12:02 pm

Мнение от maxisf » съб юни 22, 2013 8:47 am

Е, айде малко морал и в търговията :) Все пак от дистрибуторите зависи развитието на определена марка.

п.с. Показах снимките на пелетния котел Burnit Pelleburn на познат инженер и познай какво ми каза: "Това по ръчен труд навремето щяхме по-добре да го направим!"

Потребителски аватар
LazarG
любител
Мнения: 61
Регистриран: чет фев 05, 2009 8:12 am

Мнение от LazarG » съб юни 22, 2013 10:04 pm

Навремето в моя техникум (ОТМТ) са се произвеждали стругове! От проектирането, през отливането, груби и фини механични обработки. Аз не заварих този момент, но Механото беше най-реномираното училище в града (може би след МГ, не знам). Така че, ако твоят познат инженер е учил в подобно училище, със сигурност не те лъже. :D

Потребителски аватар
ivan66
начинаещ
Мнения: 1
Регистриран: съб авг 31, 2013 8:56 am

Пелетен котел Burnit Pelleburn - НЕ КУПУВАЙ !!!!!!!!!!!!!

Мнение от ivan66 » съб авг 31, 2013 9:18 am

Колегата maxsf е прав! Работил съм прочутата и мога да ви кажа, че собствениците и заслужавата да фалират.. Нулево уважение към Клиенти и Служители. Дадеш ли си парите на Сън Систем, повече не ги търси - Ти вече не си им нужен.

Относно пелетен котел Burnit - пелетната горелка е дефектна и дава много проблеми. Най-гадното е, че Sun system знаят това и въпреки всичко го продават на Българите!

Искам тук да отправя предупреждение към потенциалните клиенти на Пелетни котли:

Не купувайте Пелетен котел Burnit Pelleburnна Сънсистем !!!!!!!!!!!!!!!!!

освен ако не искате да си съсипете нервите!! Това е уникалния боклук на българския пазар на цена за качествен пелетен котел. Дадете ли пари на Sun system, повече не ги търсете, защото няма да ги откриете!

Потребителски аватар
tmilanov
напреднал
Мнения: 615
Регистриран: съб ное 24, 2012 12:17 pm

Мнение от tmilanov » пон окт 07, 2013 10:27 am

За "Елдом инвест" ли става въпрос?
При всички положения е по-добър от "Теси" или от "Дипломат".
Последните две фирми откакто продадоха лиценза на китайците си влошиха качеството и благодарение на "евтината работна ръка", си намалиха продажбите, което води до намаляването на печалбите. По времето на Тодор Живков се внасяше стока от Китай, но смело мога да кажа, че още работя с такива инструменти. Наложи ми се след това да купя нови водопроводни ключове и се оказа, че са за "еднократна употреба". Вероятно китайците имат и хубава стока, но тя просто не достига до нас.


Потребителски аватар
koni_89
начинаещ
Мнения: 2
Регистриран: вт окт 07, 2014 8:14 pm

Мнение от koni_89 » вт окт 07, 2014 8:30 pm

искам да вметна нещо само до maxisf : ТУФ=TUF е ЗЕЛЕН СЕРТИФИКАТ за нормите за изгорели газове ! това не е ТЮВ=TUV

Отговори