Преустройство на гарсониера.

Добри идеи за сръчни майстори

Потребителски аватар
martobas
начинаещ
Мнения: 1
Регистриран: нед ное 02, 2014 2:52 pm

Преустройство на гарсониера.

Мнение от martobas » нед ное 02, 2014 3:34 pm

Здравейте, колеги!
Скоро ще стана, ако не ми мине котка път, собственик на гарсониера от типа нов панел, с квадратура от 45 кв.м. Разпределение на квадратурата ш/д - холът е 3,50 на 5 метра, кухнята (спалнята) е 2,80 на 3 метра, терасата е 1,30 на 3,50 метра, коридорът е с две различни ширини, както следва 1,30 на 3,50 и 1,60 на 1,60. Понеже е с добро разполопжение, имам намерението да го преустроя в двустаен. Вярно, за тази цел има двустайни апартаменти, но всичко се свежда до финансов ресурс. Предлагам ви една цветна скица на моят вариант на преустройството, като подчертая, че терасата няма да се усвоява, защото е една-на кухнята.
Апартамента преди:

Изображение

Апартамента след:

Изображение

Преградата с алуминиевата плъзгаща дограма м/у двата коридора е един вид бариера, за да не вмирисва апартамента. Защо кухнята е в коридора? Защото откъм ВиК ще е по-малко трудоемко. Колкото до терасата, ще я направя, като кът за отдих, все пак ще гледам залезът на слънцето - на 8-ят етаж е.
Едно уточнение-блокът е завъртян леко на Юг и след обяд слънцето огрява северната страна, което добре.
Мнения или препоръки?

Потребителски аватар
Luna
напреднал
Мнения: 226
Регистриран: нед дек 14, 2008 10:35 am

Мнение от Luna » пон ное 10, 2014 5:57 pm

Kато гледам никой не е коментирал този малко странен проект. Но преди да почнеш с промените, за да добиеш по-добра представа за разположението на мебелите и има ли място за тях, не е лошо да си ги направиш в машаб - един и същ с мащаба на жилишето, че така както си ги изрисувал нямат нищо общо с действителността. И друго - къде имате намерение да се храните, че не виждам да има маса и столове...

Отговори