Измазване на вътрешни стени на нова къща

Изравняване, изолиране, грундиране, шпакловане, измазване, боядисване, декорации

Потребителски аватар
lph
начинаещ
Мнения: 2
Регистриран: нед апр 11, 2010 2:06 pm

Измазване на вътрешни стени на нова къща

Мнение от lph » нед апр 24, 2016 10:48 am

Здравейте, имам нова къща на етап груб строеж. Тухлите са на Porotherm. Дилемата ми е следната: не мога да реша как да бъде измазана къщата от вътре. Гипсова мазилка, варова или гипскартон. Майсторът ми предлага първите два варианта. Чел съм много, но немога да взема решение. Не намерих конкретен пример за моята ситуация. Моля, за Вашето мнение, съвет и препоръка. Мисля да има външна изолация 12-15 см EPS, Neopor.

Потребителски аватар
tmilanov
напреднал
Мнения: 616
Регистриран: съб ное 24, 2012 12:17 pm

Мнение от tmilanov » пон апр 25, 2016 9:04 am

Майсторът, с когото сте се консултирали Ви е дал добър съвет, защото самата мазилка (варова или гипсова) дава допълнителна здравина на стената и плътност. Ефектът при гипс картона е втори пласт "въздушна възглавница", която пък от своя страна, прави допълнителна топло изолация, но при почукване по стените ще кънти на кухо - това е ефекта при гипс картона.
Щом ще слагате външна изолация и то с дебелина 12 - 15 см, измажете си стените отвътре с варова или гипсова мазилка (моето мнение е, че варовата е по-добра, но това е лично мое мнение) и предполагам, че в последствие ще сте доволен.

Отговори