Незнам дали пускам темата в правелния раздел но ми се стори, че тука е мястото
Имам 5 камерна пвц дограма с двоен стъклопакет. От външната страна е 4 сезона а вътре е обикновенно стъкло.
Живея на последен етаж, дограмата е на запад и имаме още една външна стена която е на север и има външна излоция на северната 3-4см
Образува ми се зимата винаги конденз. Принципа е следния.. колкото вънка става по студено толкова конденза на стъклото е по голям. Когато вънка е около 0та конденза е сравнително по малко а влагата в стаята е около 70%. Сега последните дни вънка става около -5 и конденза става много голям освен по стъклото има и по пластмасата и леко се стича добре че има перваз че минавам с един парцал и забърсвам. През деня е по малко но пак го има.. ще показа със снимка но вечер става доста а сутрин като се събудим е хептен страшно....

Искам някак си да разреша проблема без влагоабсурбатор който да бучи по цял ден....
На пипане стената около дограмата е влажна спря другите стени, тавана е една идея и той студен.. на последен етаж съм. Възможност за външна изолация няма но дали би разрешила проблема ?
Идеята ми е че мога да направя вътрешна на целата стена около дограмата и евентуално на тавана.. това дали би разрешило проблема ми ?
Другото нещо което един приятел спомена че ако сложа троен стъклопакет няма да го има това нещо.. има ли логика в това нещо ?
Попринцип се отопляваме с климатик но климатика се пуска само вечер. Събота и неделя го държим постоянно като поддържаме температура около 22 градуса като при това положение конденза по стъклото е по малко но пак си го има..... и влагата е около 65%
В стаята няма цветя няма дявол...
Чичо ми в стаята си има 9 китки същото изложение само че с вътрешна изолажия от стереопор спи си и си живее там няма една капка поо стъклото.. дори не я отоплява защото там винаги е около 18 20градуса без да топли и казва че му е много комфортно.
Дайте идея как да разреша проблема... теч от покрив няма или поне не го виждам но е факт че покрива е стар и има само керемиди без никакви изолационни истории.... Писна ми да чистя мухал всеки месец