Ремонт на апартамент

Споделете своя опит с ремонтите, преустройствата и декорацията на жилището

Потребителски аватар
diyankata
начинаещ
Мнения: 1
Регистриран: пон апр 02, 2018 3:32 pm

Ремонт на апартамент

Мнение от diyankata » пон апр 02, 2018 4:58 pm

Здравейте. Живея в малък апартамент - 2 стаи и кухня, който освен това е и преходен. До сега се справяхме някак, но децата вече пораснаха доста и имаме нужда и от детска стая, а не мога да измисля как да преразпределя стаите в апартамента, така че да получа кухня, хол, спалня и детска, по отделно или във някакви комбинации. Въпросът ми е дали бихте могли да ми помогнете по някакъв начин - с предложения или съвети. Ако е необходимо и ако можете и поискате да ми помогнете мога да изготвя скица на разположението на стаите в момента. Аз също имам някои идеи, но се притеснявам, че няма да се справя сама. Мога да приложа и идеите си, а Вие да коментирате коя от тях може да се получи и коя не. Благодаря Ви за отделеното време и внимание.

Потребителски аватар
dunedar
начинаещ
Мнения: 3
Регистриран: пет юли 27, 2018 4:49 pm

Мнение от dunedar » пет юли 27, 2018 5:39 pm

Хм, от опит ще ти кажа,че е малко трудно. При мен кухнята и хола бяха една стая, но много голяма.
Ако имаш възможност - посъветвай се с интериорен дизайнер, има такива, които ще ти дадат безплатна консултация. Насочвам те на там, понеже ще се запознае с жилището и максимално ще ти оптимизира пространството.
My storm will never end.

Потребителски аватар
tmilanov
напреднал
Мнения: 614
Регистриран: съб ное 24, 2012 12:17 pm

Мнение от tmilanov » съб юли 28, 2018 8:58 am

Здравейте,
За да успея да Ви дам що-годе някакъв смислен отговор, ще е добре да видя някакви скици или по-добре чертеж, който да е добре начертан, по мащаб, с ясно обособени места на комуникации (вода,канал, парно), самите помещения да бъдат показани с разположение на врати, прозорци и тяхната посока на отваряне с точен размер. Каква е идеята? Вратите и прозорците са с различен размер и според отварянето си заемат място, което трябва да бъде пресметнато колко трябва да е свободното пространство и какъв компромис може да се допусне. Едновременно с това, трябва да имате в предвид и мебелите, които имате намерение да поставяте в даденото помещение.
Както Ви е написал dunedar, разумния вариант е да се посъветвате с дизайнер по вътрешна архитектура (интериорен дизайн), но "удоволствието" струва пари. Ако мислите, че може би има искрица надежда в описанието ми, може да ми се обадите или по телефона, или по скайп, или на телефона, или чрез лично съобщение. Не гарантирам, че ще мога да Ви помогна на 100%, но се надявам да успея поне да Ви подскажа някакви идеи.

Отговори