Вода под плочките

Споделете своя опит с ремонтите, преустройствата и декорацията на жилището

Потребителски аватар
dunedar
начинаещ
Мнения: 3
Регистриран: пет юли 27, 2018 4:49 pm

Вода под плочките

Мнение от dunedar » пет юли 27, 2018 5:35 pm

Привет на всички!
Имам следния проблем - преди дни забелязахме,че в единия ъгъл на банята плочка-две са се разлепили и като се стъпи на тях излиза вода.
Тъй като в този ъгъл стоеше кош за пране така и не сме забелязали, че има проблем с плочките. Лошото е,че идея си нямаме от кога е така -т.е. може да се с пълнило с вода от година.
Спешен ремонт ще има, въпросът ми е - имали как да се подсуши пода под плочките набързо, нешо, което да може да изсмуче влагата, че да се налепят плочките възможно най-скоро??
My storm will never end.

Потребителски аватар
tmilanov
напреднал
Мнения: 612
Регистриран: съб ное 24, 2012 12:17 pm

Мнение от tmilanov » съб юли 28, 2018 9:10 am

С каквото и да се опитвате да подсушавате, докато не изкъртите старите плочки, няма как да ги подсушите. Ако щете да включите калорифер, който да работи денонощно, той ще изсуши отгоре - повърхностно, но няма как да ги изсуши отдолу. А според мнението Ви, че под плочките "джвака" вода, от скромният ми опит във В и К, смея да твърдя, че влагата или по-точно водата под плочките е поради факта, че или плочките са залепени лошо, или определено имате проблем с водопровода и канализацията. Нека думите ми да не звучат като опит да Ви внуша страх, но Ви предстои да извършите ЗАДЪЛЖИТЕЛНО основен ремонт на банята, което включва освен лепенето на плочките, смяна на ВиК инсталацията. Иначе проблемите Ви ще продължават и след смяната на плочките, т.е., така наречения "козметичен ремонт". Колкото по-скоро си направите ремонта, толкова по-добре както за Вас, така и за съседа под Вас (ако има такъв, разбира се).

Потребителски аватар
dunedar
начинаещ
Мнения: 3
Регистриран: пет юли 27, 2018 4:49 pm

Мнение от dunedar » ср авг 01, 2018 3:39 pm

tmilanov написа:С каквото и да се опитвате да подсушавате, докато не изкъртите старите плочки, няма как да ги подсушите. Ако щете да включите калорифер, който да работи денонощно, той ще изсуши отгоре - повърхностно, но няма как да ги изсуши отдолу. А според мнението Ви, че под плочките "джвака" вода, от скромният ми опит във В и К, смея да твърдя, че влагата или по-точно водата под плочките е поради факта, че или плочките са залепени лошо, или определено имате проблем с водопровода и канализацията. Нека думите ми да не звучат като опит да Ви внуша страх, но Ви предстои да извършите ЗАДЪЛЖИТЕЛНО основен ремонт на банята, което включва освен лепенето на плочките, смяна на ВиК инсталацията. Иначе проблемите Ви ще продължават и след смяната на плочките, т.е., така наречения "козметичен ремонт". Колкото по-скоро си направите ремонта, толкова по-добре както за Вас, така и за съседа под Вас (ако има такъв, разбира се).
благодаря за вклюването. според нас е от лепилото. но, ако сега разкъртя плочките и плочата е мокра отдолу, мога ли да залепя нови плочки?
My storm will never end.

Потребителски аватар
tmilanov
напреднал
Мнения: 612
Регистриран: съб ное 24, 2012 12:17 pm

Мнение от tmilanov » чет авг 02, 2018 6:51 am

Доколкото си спомням някога плочките се мокреха с вода, за да се залепят по-здраво към стената или към пода. С днешните лепила би трябвало да са сухи и плочките, и пода, но и да са добре почистени. Ако плочата е мокра - не бива да се заемате с лепенето, но ако е леко влажна - може да лепите. Малко са хората, които се сещат да прочетат упътването за лепене, което е на самата торба с лепилото, до край. Днешните лепила съхнат 48 часа, а не както е общо прието - 24 часа. Ако днес налепите плочките, най-добре ще е да се стъпва върху тях след две денонощия.

Отговори