Шумоизолация от музикален инструмент

Приложение, материали, технологии

Потребителски аватар
fake_princess
начинаещ
Мнения: 1
Регистриран: чет дек 12, 2019 2:49 am

Шумоизолация от музикален инструмент

Мнение от fake_princess » чет дек 12, 2019 2:56 am

Здравейте! Моля за съвет по следния проблем:
Съседите под нас свирят на пиано. Чува се в целия апартамент като шума стига до около 50db. Какъв вариант за шумоизолация имам като материал и само подовете или и стените?

Потребителски аватар
tmilanov
напреднал
Мнения: 650
Регистриран: съб ное 24, 2012 12:17 pm

Re: Шумоизолация от музикален инструмент

Мнение от tmilanov » пет дек 13, 2019 6:40 pm

Никак не е приятно да чувате непрекъснато нежелана музика, превръщаща се в хаос. Но още по-неприятно ще е като разберете какво трябва да направите, за да изолирате шума до минимум.
Трябва да направите кутия в кутията или в случая е по-правилно да се каже, че трябва да направите стая в стаята. Изолирането трябва да е абсолютно отвсякъде: под, стени таван с шумоизолиращи елементи, най-вече с изолационна вата. Работата е много трудоемка и скъпа. Първо трябва да изнесете цялата мебелировка, да махнете подовите настилки - паркет, ламиниран паркет, балатум или мокет. След това да положите изолационната вата, след нея се монтират едни подови плоскости на "Кнауф", които наподобяват плоскостите от гипс картон, но са по-твърди и здрави. Същата процедура се прави и по стените, и по тавана с тази разлика, че там вече се облицова с гипс картон.

Отговори