Здравейте.
Моля, за вашите съвети относно запояването на нов сферичен кран на тази част от тръбата:
Коляното е Ф32 и тръбата е Ф32
Прилагам снимка с обяснението:
https://ibb.co/4ZYVRd7
Трябва да се запои в тази част, която остава само 10 мм, които според мен са твърде малко за качествена спойка.
Другият край е в стена (там, където е ръката ми). Целта е да не се кърти и да се избегне махането на това коляно и да се продължи след него със сферичен кран или удължаване първо на тръбата и след това крана.
Има ли варианти за запояване? Какъв вид преход да използвам? *След запояването на крана ще бъдат пуснати наново останалото продължение.
Какви са вариантите?
*Снимката е примерна
помощ/съвет за запояване Ф32
Re: помощ/съвет за запояване Ф32
"Примерната" снимка показва, че няма как да не се кърти. За да махнете коляното трябва да отрежете коляното на разстояние от около 15мм навътре от ръба на коляното в стената. А за да успеете да отрежете дефектната част трябва да има място за рязане с ножицата за полипропилен, след което да вкарате СВОБОДНО поялника и да запоите (залепите) новата част. И от мен са искали много пъти да направя ремонт на повредената част без да се кърти, но добрата фея с магическата пръчка се намира само в приказките и там стават чудесата. За съжаление тук няма как да се изпълни Вашето искане, ако ще да давате и 1 млн лв за ремонта. Ако намерите такъв майстор, запознайте ме, моля с него, защото за повече от 30 години такава "магия" не съм видял.
В и К ремонти 0898370236

Че ще къртя, ще къртя - това го знам, но ми се искаше да не къртя.
Така наречената "повредена част" ( за 1 млн.) е възможно най-добрият ППР крана на пазара (няма да изпадам в подробности, за да не става реклама), който изкара по-малко от 6 месеца и започна да сълзи, не от спойките, а от фабричните "сгънки" около дръжката (самият ППР е дефектен - материала).
Нямам намерение да го режа на 15 мм. Ще го режа плътно до коляното с финна лента за ножовка, за да спестя къртене навътре.
Така наречената "повредена част" ( за 1 млн.) е възможно най-добрият ППР крана на пазара (няма да изпадам в подробности, за да не става реклама), който изкара по-малко от 6 месеца и започна да сълзи, не от спойките, а от фабричните "сгънки" около дръжката (самият ППР е дефектен - материала).
Нямам намерение да го режа на 15 мм. Ще го режа плътно до коляното с финна лента за ножовка, за да спестя къртене навътре.
Е, явно прехваленият полипропиленов кран е на цена не повече от 5 лв. и за такава цена толкова му е трайността.
В и К ремонти 0898370236

Не съм срещал PP-R ф32 кран за такава цена, но и да бях не бих си и помислил да го купя.
Кранът е най-добрия на пазара (имам и на други места същият).
За жалост попаднах на дефектен кран. Не мога да си обясня как такъв кран протече по този начин.
Кранът е най-добрия на пазара (имам и на други места същият).
За жалост попаднах на дефектен кран. Не мога да си обясня как такъв кран протече по този начин.