Външни щори

Хоризонтални щори са най-типичния и популярен слънцезащитен продукт. Външните ламелни щори са един от най-предпочитаните продукти за външен контрол на видимостта и защита от слънцето.Хоризонтални щори са най-типичния и популярен слънцезащитен продукт. В наши дни, когато идеята за енергийна ефективност и защита на околната среда става все по-важна и желана - външните ламелни щори са един от най-предпочитаните продукти за външен контрол на видимостта и защита от слънцето.

Разходите за климатизация са съизмерими с разходите за отопление и затова все по-голямо внимание се отделя на защитата от слънцето. Прости и надеждни, външните щори са едни от най-ефективните елементи на сградата.

Щорите като архитектурен елемент са вътрешни – вертикални, хоризонтални, рулонни и др. и външни. Вътрешните щори имат по-скоро декоративна функция и са изцяло под1инени на интериорния дизайн. Докато външните щори имат по-скоро защитни функции и изпълняват ролята на капаци за прозорци.

Основен елемент на всички типове външни щори, с изключение на рулонните, са ламелите. Тези пластини могат да бъдат изработени от различни материали - пластмаса, метал или дърво.
Външните ламелни хоризонтални щори регулират превъзходно достъпа на светлина и видимостта в помещението.

В допълнение има и многообразие от възможности за начин на монтаж на външните щори, и и избор между ръчно или електрическо задвижване с дистанционно управление.
 
За тези, които предпочитат  пълната независимост има възможност за комбиниране на управлението с датчици за слънце и вятър.
Щората може да се движи нагоре и надолу, в същото време ламелите могат да се въртят за оптимален контрол на видимостта - ненадмината функционалност и комфорт.