Финал на ремонта

По проект всички стаи запазиха първоначалното си предназначение. Само кухнята се превърна и в трапезария. В хола се предвиждаше мека мебел – за почивка и гледане на телевизия.Едната от двете спални ще се превърне в родителска спалня, а другата в детска стая – с място за игра и много играчки.Баня

Баня

След електрическата инсталация дойде време и за изграждането на новия водопровод, канализация и свързването на тръбите за новите радиатори.
Отново копаене в бетон.

Първоначално се мислеше в едната, така наречена голяма баня да има и вана. Но в последствие бе приет вариант вместо вана, да има два душа – един срещу друг. Това може да се стори странно на някого, но когато отговаря на твоте навици е напълно нормално. За нас остана задачата да направим тази баня така, че тя да отговоря на вижданията на нашите домакини и същевременно да е фунционална и удобна.

И в двете бани монтирахме вградени структури за тоалетните казанчета. Освен стандартната настройка за пускане на вода, която е 3/6 л (три  шест литра) възможно е да се настрои и по-екологична конфигурация от 2/4 л.
Използването на висококачествени материали е гаранцията за трайността и функционалността на избраните продукти продукти.
Новата фреш фунция на бутона осигурява постепенно и равномерно  отделяне на препарата по време на експлоатацията и пускането на водата.
Дъските са с плавно падане.

PVC шкаф и мивка

PVC шкаф и мивка

Шкафовете за баня могат да бъдат изработени от различни материали. За малките бани се препоръчват шкафове от PVC материал. Материалът се отличава с особена твърдост, не поддържа горенето и е с UV покритие. Мебелите се произвеждат в два ценови класа:
Мебели от натурално PVC /Матово PVC покритие и кантирани елементи/ -
Материалът не се боядисва, а страниците се кантират както се кантират кухненските мебели. При този клас мебели се постига ниска цена.  Въпреки, че не са боядисани, този клас мебели не пожълтяват и много трудно могат да бъдат надраскани при нормална експлоатация.

Вторият и по-скъп ценови сегмент мебели са с акрилно лаково покритие и фрезовани елементи. Този клас мебели се характеризира с акрилно покритие на детайлите, като акрилната боя се тонира с цвета на керамичната мивка. Като резултат се получава мебел, при който почти няма разликата в цвета на шкафа и мивката. Акрилно боядисаните мебели на допир наподобяват мебели от MDF. Мебелите могат да се оцветяват и в цветове по RAL, което оскъпява минимално изделието.
Част от сериите с акрилно покритие са с фрезовани елементи, което им придава завършен вид и са предпочитани от клиентите.

Шкафът е проектиран и оцветен специално за избраната мивка. Това е едно улеснение за потребителирте, които могат да избират качествено обзавеждане на своите бани.

Спалня

Спалня

В спалнята също цветовете са светли и осигуряващи релакс. Стаята не е много голяма и затова беше задължително използването на по-светли тонове. Обзавеждането е стандартно с голяма легло и гардероб.
Тапетът също е в светли тонове. Почти един и същи флорални мотиви се забелязват на пердето, тапета и осветителните тела.

Смесители

Смесители

Смесителите за душовете са с термо глава за по-прецизно нагласяване на температурата  и безопасно използването на душа дори и от деца.
Основният материал за смесителните батерии е месинг с постоянен и контролиран състав.

Дневна

Дневна

За да осигурим достатъчно осветление в дневната, освен двете централни осветителни тела, монтирахме и лунички в окачения таван.
Скритото осветление само допълва интериора и може да бъде използвано и самостоятелно.

Кухня

Кухня

Бившата кухня превърнахме в кухня и трапезария. След леко преустройство помещението стана достатъчно голямо за да се разположи голяма трапезарна маса,
Цветовете в кухнята са топли и земни. Така човек може да се отпусне и да изпие чаша чай.

Баня с параван

Баня с параван

В другото мокро помещение, прецизното проектиране и използването на пространството до сантиметър, позволи освен вградената тоалетна, да разположим и душ.
В предната част остана място за пералнята и мивката.

Двете части разделихме с елегантен стъклен параван с една плъзгаща се врата с горно водене. Така на пода не се наложи да слагаме водач.

Проект

Проект

По проект всички стаи запазиха първоначалното си предназначение. Само кухнята се превърна и в трапезария. В хола се предвиждаше мека мебел – за почивка и гледане на телевизия.
Едната от двете спални ще се превърне в родителска спалня, а другата в детска стая – с място за игра и много играчки.

Естесвено е да започнем с реализирането на електропроекта, който беше разработен да най-малки подробности – за всеки един ключ и лампа се знаеше къде и за какво ще бъде използван.

Много метри изкопани канали в бетона и много метри положен кабел. Изградихме напълно нова  електрическа инсталация в  съответствие с всички съвременни изисквания за безопастност.

Един ремонт може да бъде разделен на две основни части. Първо се извършат всички строително монтажни работи по изграждането на инсталациите. Електрическа, която включва както силнотоковите кръгове, така и осигуряването на жилището с комуникации – интернет, охрана  и др., водопроводната и канализационни системи и разбира се запълването на всички канали и изправянето на кривите стени. След това идва ред и на по-приятната за всички част - декорациите и обзавеждането.

За добрия финален резултат е необходимо и прецизно проектиране. Всеки извод и плочка трябва да си е на мястото, иначе проектът може да остане само една визуализация на идеята.

Водопровод

Водопровод

Водопроводната инсталация също подменихме изцяло. Използвахме система от висококачествени тръби, изработени от полиетилен с мрежеста структура под високо налягане и фитинги от различни материали – полимери, месинг или благородна стомана.
Тръбите са с идеално гладка вътрешна повърхност, което предотвратява отлагането на каквито и да е частици.

Отделните компоненти на водопроводната системата са идеално съгласувани помежду си, което улеснява и самия монтаж.
Техниката на свързване с пресоващ пръстен осигурява 100% плътни връзки и минимално стесняване на тръбата, което гарантира безпрепятсвено протичане на водата.
След такава изработка спокойно могат да се лепят и плочките.

Детска стая

Детска стая

Цветовете в детската стая са по-наситени, но живи и светли. Детето трябва да се чувства спокойно в своята стая. Без много мебели и разбира се с изобилие от играчки.