Избор на отопление, кухненските уреди - тенденции и иновации

Какъв вид отопление да изберете, тесване на отоплителна инсталация с газов котел. Кухненските уреди – тенденции и новости. Новата система за аспирация COMPAIRFLOW.  Обзавеждане на кухня

Обзавеждане на кухня

Обзавеждането на една кухня е и най-предизвикателната задача за всеки, който се занимава с производството на мебели, защото то изисква съвършено съчетание на функционалност и дизайн.
Кухнята в един интериор трябва да притежава практичност и ергономичност, да създава хармония и уют за нейните обитатели, да превръща приготвянето на храната в удоволствие.

При избора на кухненските уреди ние се ръководехме и от наличието на газификация в района. Затова и плотът е с два газови и два електрически котлона.

Вградени кухненски уреди

Вградени кухненски уреди

Вградените уреди имат още едно предимство – липсват пролуки и луфтове между елементите на комплекта, които са обхванати посредством един плот.
Всяка добра домакиня знае, че интериорният дизайн на кухнята е от изключителна важност. Тя трябва да съчетава изисканост с удобство и функционалност. Освен това добре обзаведената кухня, трябва да притежава цялото необходимо оборудване, като домакински уреди и прибори.

Аспиратор с новата система COMPAIRFLOW

Аспиратор с новата система COMPAIRFLOW

Както ви обещах в началото на предаването, днес ще говорим и за някои новости при кухненските уреди. Ще ви запознаем с новата система COMPAIRFLOW за безшумно пречистване на въздуха в кухнята или казано по-просто – и кухненските аспиратори вече могат да са мощни и безшумни.

За да разберем повече за COMPAIRFLOW за безшумно пречистване на въздуха ще се посетим шоу рума на една от водещите компании, предлагащи кухненски уреди.

Избор на отопление

Избор на отопление

Днес в предаването сме предвидили да ви запознаем по-подробно с различните видове отопление. Освен това ще довършим монтажа на кухненските шкафове. Ще ви запознаем с най-новите тенденции при кухненските уреди.
Сега се намираме в шоурума на наши партньори и ще разговаряме с г-н Кръстю Кръстев по толкова актуалната тема – отопление.
Студовете тази зима и огромните сметки за парно и ток, които получихме, ни карат все по-често да се замисляме за това, дали ефективно се отопляваме.
Г-н Кръстев, във форума в сайта на предаването, тази зима най-коментираната тема е отоплението и хората питат най-често какъв котел да изберат. Знам, че за точен отговор се изисква много повече информация, но все пак нека опитаме да дадем някакъв отговор.

Отопление

Отопление

Стенните газови котли са уреди, които осигуряват отопление и производство на гореща вода за битови нужди.
Вътрешното разположение на компонентите е проектирано за максимално улеснение на действията при монтаж, пуск и техническа поддръжка.
За отоплението в апартамента монтираме алуминиеви радиатори. По правило радиаторите се монтират под прозорците. Така се осигурява едно обдухване на стъклото и същевременно затопляне на въздуха, тъй като студният въздух идва откъм прозорците.

Радиаторите са частта от отоплителната система, която отдава топлината, създадена в системата. Затова е важно те да бъдат избрани в съответствие с характеристиката на останалите уреди в системата. Но преди да решите какви да са уредите, посъветвайте се със специалистите. Те ще ви дадат най-доброто решение, отчитайки всички условия в дома ви.

Смесител

Смесител

Смесителят, който избрахме е едноръкохватков за монтаж на един отвор.

Отворът в мивката може да бъде нарпавен преди самата доставка, но ако не е ясно какъв ще бъде смесителят, той може да бъде пробит и на място. Стандартният отвор е с диаметър 35 мм. И за неговото пробиване се използва специална фреза, която без проблеми прави отвора в иноксовата мивка.

Смесителят е с керамична глава с ограничител на топлата вода. Чучурът се върти се на 360 градуса. Това позволява той да се монтира както в ляво и дясно на мивката, така и в средата и да обслужва добре и мивки с две корита.  Високият чучур е почти задължителен за един кухненски смесител. Той ще ви позволи да разполагате с голямо пространство за движение.
Разходът на вода е по-малък или равен на 15 литра на минута, което осигурява достаъчно икономично ползване на водата.
Висококачествените смесители за кухня впечатляват със своя дизайн и допълват кухненската обстановка с оригиналните си форми.