Вграден гардероб, електрическа инсталация, стъклен параван за душкабина

Днес ще ви покажем  някои интересни моменти от финалните работи от ремонта в апартамента на Петя и Красимир.Това са последните довършителни работи преди да се заемем с обзавеждането на стаите.В миналото предаване ви показахме монтажа на кухненските шкафове и уреди.Бяхме в изложбените зали на водещи фирми за отопление и за вградени кухненски уреди.Шнайдер електрик

Шнайдер електрик

Компаниите, които предлагат компонентите за изграждането на електрическата инсталация са се погрижили и за декоративното оформление или за другото – красивото лице на тока.
Богато разнообразие от цветове и серии, които задоволяват и най-претенциозния клиент.
Както във всяка област и тук има мода. Актуални в момента са квадратните рамки с по-свежи цветове.

За дневната избрахме класическа серия Уника -  рамки с по-заоблени форми, които да отговарят и на обзавеждането.

За двете стаи се съобразихме с модните тенденции и предложихме рамки от една от новите серии КУАДРО (quadro). Изчистен дизайн с квадратна форма, която пасва на всеки механизъм, независимо дали е бял, слонова кост или някакъв друг.
За спалнята и нейния цвят пепел от рози, рамката с цвят сьомга се очерта като красив акцент на стената.
За младежката стая избрахме свеж светло зелен цвят с перлен  отенък.
Рамките са двойни, тройни или четворни, в зависимост от това каква е комбинацията на ключове и контакти. Но все по-рядко се срещат единични контакти.
Монтират се изключително лесно – само със защракване.

Ремонт

Ремонт

Днес ще ви покажем  някои интересни моменти от финалните работи от ремонта в апартамента на Петя и Красимир.
Това са последните довършителни работи преди да се заемем с обзавеждането на стаите.
В миналото предаване ви показахме монтажа на кухненските шкафове и уреди.

Бяхме в изложбените зали на водещи фирми за отопление и за вградени кухненски уреди.
Естесвено не успяхме да ви покажем всичко, което заснехме. Но сега ще допълним някои пропуснати важни и интересни моменти.
Колкото и индивидуален да е изборът на фурна например, няма домакиня, която да не иска да бъде улеснена максимално в кухнята.

COMPAIRFLOW

COMPAIRFLOW

Компютърните симулации и направените опити доказват, че завихрените потоци въздух, най-вече в зоната на огъване на тръбата, са основният източник на шум при аспираторите. Специалните крила в тези зони, направляват контролирано въздушния поток и осигуряват безшумното преминаване на въздуха през въздуховода.
От голямо значение за безшумната работа на аспиратора е и размерът на въздуховода.

При по-тесни тръби нивото на  шума е значително по-високо.
По-ниски нива на шум означава и по-ниско налягане в системата, което от своя страна облекчава работата на аспиратора и удължава неговия живот.

Вграден гардероб

Вграден гардероб

А какво ще кажете за удобството да имате вграден гардероб? При това с плъзгащи врати?  Някои ниши в нашите жилища сякаш не могат да бъдат затворени, освен с вградени мебели. Те пестят място и същевременно запълват нишата за най-пълноценното й използване.

При вградените мебели много е важно да се вземат абсолютно точно размерите на нишата, там където ще бъде вграден гардероба. Затова, фирмите, които се занимават с производство на вградени гардероби изпращат свои специалисти да вземат точните размери преди да пуснат в производство, гардероба, който са проектирали.
Когато се вгражда между стените, гардеробът може да се изработи от по- лека конструкция - вместо плътни страници, се използват рамки, като на местата, където има рафтове, дъна, таван и др., се поставят хоризонтални фризове на рамката, на който те се закрепват подвижно или неподвижно.
Още по-лека конструкция на гардероб, изработен от една рамка, към която са прикачени вратите, се използва за затваряне на ниша, какъвто е и нашия случай. При тази конструкция не се поствя гръб, а всички хоризонтални рафтове се прикрепят към стените, на който с дюбели са монтирани рафтоносачи или рафт-лайсни.
Вътрешното разпределение на вградения гардероб се изработва според предпочитанията на клиента. Той може да има отделения с лостове за дрехи, рафтове, чекмеджета и други отделения, за допълнителна вместимост.
Гардеробът в антрето е изработен със специални размери, отговаряйки напълно на всички чупки на стените.

Двете плъзгащи врати на гардероба  са оборудвани с огледало, което ще придаде оптически повече обем в помещението.
Вградените гардероби се предлагат с разнообразен и стилен мебелен обков. Разполагате с богат избор от дръжки, панти, лостове и механизми за отваряне, производство на известните фирми.

За нишата до спалнята, там където ще бъде разположена пералнята, също ще монтираме вградена конструкция.
Вътрешното разделение на вградената конструкция е съобразено изцяло с желанието на домакините.
За целта приложихме съвременно решение със стелажна система окачена към задната стена.
Затварянетоо тук е с две отварящи се врати, тъй като мястото не позволява монтаж на плъзгащи врати.
При отворени врати има осигурен лесен достъп до всички отделения и рафтове.

Електрическа инсталация

Електрическа инсталация

Новоизградената електрическа инсталация напълно отговаря на всички съвременни изисквания за безопастност.

Вградената дефектнотокова защита ддопълнително защитава хората от поражение на електрическия ток.
Основното ѝ предназначение е да намали риска от токов удар (протичане на ток през тялото на човекЦелта ѝ е да изключи веригата за време, по-малко от необходимото за нанасяне на сериозни поражения върху човека. Освен това тя намалява и опасността от пожар. Дефектнотоковата защита се ползва, когато инсталацията е със защитно заземяване.

След прокарването на кабелите и монтажа на механизмите на ключове и контакти е дойде време и за декоративните рамки.

Дизайнерски аспиратори

Дизайнерски аспиратори

И тъй като кухнята все по-често е част от едно общо помещение с дневна и трапезария, освен добре да пречистват въздуха, аспираторите трябва да са и красиви.
Дизайнерските аспиратори придават на кухнята модерен и изтънчен вид.

Дизайнерските аспиратори придават на кухнята модерен и изтънчен вид.
Сред техническите нововъведения при съвременните модели са сензорното управление и интензивната аспирация. Друга иновация при тези уреди е т.нар 24-часова функция, която дава възможност аспираторът да се включва на всеки час за определено време при много ниски нива на шума.
Не на последно място е акцентът върху изчистения и елегантен дизайн, който е в синхрон с най-новите тенденции като използваните материали са инокс и стъкло.

Вентилатор за баня

Вентилатор за баня

А за доброто вентилиране на банята, когато тя е вътрешно помещение и няма възможност за прозорец, е необходим и достатъчно мощен вентилатор, който да отвежда парата в предвидените за това отдушници.

По време на ремонтните работи в банята се усети че през вентилационните отвори преминават различни миризми, затова за вентилаторите в банята избрахме такива с клапа.
Вентилаторът, който монтираме, може да бъде с различна големина на монтажния отвор – от фи 100 до фи 150 милиметра.
Клапата се отваря с пускането  на вентилатора и така се осигурява добро отвеждане на въздуха през отвора.

След изключването на вентилатора, клапата се затваря плътно и така предпазва помещението от проникване на въздух и миризми, попаднали в отдушника.
По принцип ако има такива миризми, това означава, че отдушникът не е добре направен или, че някой се е включил извън тръбата на този отдушник.

Ремонт на баня

Ремонт на баня

Изследванията сочат, че кухнята и банята са помещенията, на които се обръща най-много внимание при основни ремонти.
И след като ние сме готови с кухненското обзавеждане ще отидем в една от баните, в която нашите партньори монтират красива стъклена врата на душкабината.

Спомняте си сигурно, че тук се наложи преместване на една от стените и изграждане на нови.
Отнемането на част от пространството на мокрото помещение ни позволи да осигурим на нашите домакини втора удобна баня – с достатъчно голяма душкабина, която днес ще отделим с стъклена врата.

При изграждането на стената, там където бе предвидено да се захванат пантите на вратата, предварително заложихме усилени профили.
Така пантите ще бъдат много по-стабилно фиксирани към стената.
За пробиването на по-твърди плочки се използва специална бургия. Тя прониква по-лесно в твърдия материал и се избягва възможността за счупване на плочката.

Стъклената преграда деликатно разделя основната част на банята от душа. За по-голяма дискретност стъклото може да е матирано. За тази врата направихме дизайн с редуващи се матови и прозрачни линии, които повтарят декора на плочките.

Когато сте решили да отделите душа от останала част  на банята, то имате няколко възможности в зависимост от помещениете, с което разполагате и според вашето желание.
Може да монтирате стандартна душкабина с корито и стъклени прегради. Размерите са различни, но в повечето случаи не надвишават 90 сантиметра.
Ако е възможно може да изберете и само преграждане от стена до стена, като част от стъклаената преграда е фиксирана а другата част е отваряща се или плъзгаща се врата.

В нашия случай вратата се монтира в целия отвор. Тя се отваря в двете посоки, като силиконово уплътнение предпазва стъклото и не позволява на вода да преминава зад вратата.
Линейният сифон, разположен в дъното на душкабината осигурява доброто отводняване.
Възможостите за преграждане на душовото пространство са многообразни, но във всички случай те подобряват комфорта на използване на банята и запазват мебелите ви по-дълго време от въздействието на парата и водата.