Ремонт на кухня - приобщаване на балкон, изолация на под и таван

Как да приобщим балкон с помоща на сухото строителствоИзграждане на конструкция от метални профили

Изграждане на конструкция от метални профили

Металните профили при изграждане на външна стена са по-широки и по-здрави от профилите при вътрешните стени. Захващането на профилите към тухления парапет, стените и плочата отгоре се извършва с рамкови дюбели. Захващането на профилите един към друг става с помощта на рапидни винтове.

Изолация на таван

Изолация на таван

За да се подготви основата най-напред се грундира. За изолацията на горната плоча, както и за стени е подходящ експандиран полистирен (стиропор). Той се захваща с помощта на специални пластмасови дюбели, след като лепилният разтвор е стегнал.
При изолиране откъм балкона на съседа, освен топло-, трябва да се направи и добра хидроизолация.

Полагане на втори слой каменна вата

Полагане на втори слой каменна вата

Изгражда се втора конструкция от метални профили от вътрешната страна. Полага се ватата и се затваря отвътре. В нашия случай с гипскартон. Отново се по аналогичен начин, но с по-различни смеси.

Фугиране и на изградената стена

Фугиране и на изградената стена

Фугирането и се извършва с помощта на специални смеси. Там където кантовете не са фабрични се прибягва до полагане на стъклофазерна или залепване на хартиена фугопокриваща лента между слоевете
Фугата между отделните плоскости се запълва, полага се лентата и после се довършва на фугите Главите на всички винтове също се шпакловат.
Цялата повърхност на стената се с лепилно-армираща смес. Шпакловката се заглажда с финна шкурка, за да се получи идеална повърхност.

Полагане на каменна вата

Полагане на каменна вата

При полагането на ватата, не се налага захващането и по специален начин. След полагането и, тя се затваря отвътре с гипсфазерни плоскости, които се фиксират с рапидни винтове към профилите.

Монтиране на плоскости

Монтиране на плоскости

Циментовите Аквапанелни плоскости ще захващат към конструкцията от външната й страна. Това става с помощта на рапидни винтове подходящи за аквапанели. Разкрояването на аквапанелите става като те се оразмеряват и нарязват с помощта на ръчен прободен трион, циркуляр с възможност за засмукване на праха или макетен нож с твърдосплавен резец.

Изолация на под и полагане на изравняваща армирана замазка

Изолация на под и полагане на изравняваща армирана замазка

За изолация на пода се използва екструдиран полистирен, който има по-голяма плътност и здравина от експандирания. Най-напред отново се грундира После плоскостите се залепват със специално лепило за топлоизолационни плоскости. Както повечето сухи строителни смеси, то се разбърква в съд с вода.
За изравняване на нивата на терасата и кухнята, върху залепените вече плоскостите се поставя метална мрежа. Върху нея се изсипва приготвения циментов разтвор с пясък. Дебелината на тази замазка трябва да бъде около 4-5 сантиметра и варира в зависимост от нивото. След като изсъхне, върху замазката може да се полага настилка.