Машинна подова замазка, интелигентна блиндирана врата, подови настилки

Машинна подова замазка, Защита на дома с интелигентна блиндирана врата - едно наистина хай тек предложениеПолагане на гранитогресФугиране

Фугиране

Оргиналната фуга между плочките запълнихме с графитена фугираща смес.
Рядко ни се случва да използваме тъмната гама на фугиращите смеси. Фугиращите смеси се предлагат в богата цветова гама, нанасят се лесно и не се напукват по време на експлоатацията на помещението.
Цветовете са устойчиви и не се променят с течение на времето.

И за банята за гости избрахме плочки в по-тъмната гама – елегантно сиво с черни акценти зад мивката и тоалетната и в душ кабината.

Водно рязане на плочки

Водно рязане на плочки

За тези плочки се наложи да използваме силата на водното рязане.
Отвора за ревизията и бутона на тоалетното казанче се оказаха трудни за рязане с обикновените машини за рязане на плочки.
Рязането с водна струя се контролира от компютър. Задават се размерите и само след минутка имаме идеално изрязан отвор.

Ремонт

Ремонт

Днес продължаваме с основните ремонтни работи в жилището на Радост и Филип. Този ремонт е наистина основен. Включва работа както вътре в апартамента, така и от вън. В едно от следващите предавания ще може да проследите и полагането на външната топлоизолационна система.
Разпределението на помещенията в апартамента е наистина добро – ясно отделени дневна зона с кухня и хол и две стаи и баня в нощната зона.
Обединихме малката тоалетна и мокрото помещение и така се получи едно общо помещение, което ще бъде баня и тоалетна за гости.
Кухнята е в отделно помещение и ще остане така.
Дневната е преходна и в едната част ще оформим зона за хранене, а в другата, по-близо до прозореца, ще разположим меката мебел и кът с телевизор и музикални уредби.

Машинно полагане на подова замазка

Машинно полагане на подова замазка

Съществен недостатък на класическите разтворими подови замазки е продължителният срок за изсъхване и достигане на максимална якост. Между полагането на замазката и нанасянето на финишното покритие технологично се изисква едно сравнително дълго прекъсване от около 28 дни, необходимо за набиране на якост на бетона.
Без това циментно-пясъчната замазка не гарантира получаване на идеално равна повърхност. Затова и ние трябваше да изчакаме да изсъхне замазката преди да започнем с полагането на подовите настилки.

Лепене на гранитогрес

Лепене на гранитогрес

Гранитогресът, който ще залепим в атрето, коридора и кухнята е изключително елегантен – с тъмно кафяв до черен цвят. Типично италиански стил.
Плочите са с различни размери от една серия, което позволява съчетаването им в един елегантен ред, който често може да срещнете в старите италиански къщи.
Неповторимият стил на дизайна, качеството на плочките и високия им клас се дължи на използването на авангардни технологии в производството.
А италианците са ненадминати както в дизайна така и в традициите при производството на керамични изделия.
Матовата повърхност на плочките в кухнята ще се съчетае идеално с простите форми и естесвеното дърво на кухненските шкафове.

Банята отдавна вече не е място само за лична хигиена. Затова дизайнерите постоянно мислят за модернизирането на това помещение в дома. Те предлагат нови серии покрития и променят стандартните решения, стремейки се да задоволят нарастващите изисквания на клиента.

Монтаж на блиндирана врата

Монтаж на блиндирана врата

В коридора ще изравним стените след монтажа на блиндираната врата. А защитата на дома е един от сериозните проблеми в днешно време. Кражбите зачестяват и търсенето на продукти за охрана на вашия апартамент или къща се повишават. Все още можете да разчитате на кучета, но съчетаването на техники за сигурност у дома с най-новите технологиите ще ви помогнат да защитите по-добре дома си.
Днес ще Ви покажем монтаж на високотехнологична блиндирана врата, подходяща за апартаменти и/или офиси.  Входната врата е Серия 50 от продуктовата гама на фирмата производител. Тази Серия доразвива виждането на фирмата върху сигурността, един опит натрупан в продължение на повече от 20 г.

Вратата е визитката на всяко жилище, затова изборът на подходящата врата, е отговорна задача. Моделът, който избрахме за дома на Филип и Радост е перфектното съчетание между достъпна сигурност и комфорт.