Декоративни мазилки на тавана, монтаж на радиатори

Смели решения в декоративни мазилки на таваните. Монтаж на радиатори - отоплителните тела за всяка инсталация.Ремонт

Ремонт

Днес ще може да видите интересни моменти от ремонта в дома на Филип и Радост – смели решения в декорацията на стени и тавани. В дневната и двете стаи ще наредим естесвен паркет. Реденето на паркетените е в класическата единична рибена кост, но красотата на дървото и излъчването е неповторимо.

Монтаж на кухненски шкафове

Монтаж на кухненски шкафове

След боядисването на стените в кухнята, сме готови и за монтажа на кухненските шкафове. При изработката на качествени кухненски мебели по поръчка оказват влияние множество фактори. На първо място е професионалното оразмеряване и проектиране на вашата кухня. Следва качествено производство, качествени материали и не на полследно място - качествен монтаж.

Отопление с радиатори

Отопление с радиатори

Сега ще се погрижим и за ефективно отопление отвътре.
Тук имаме централно отопление и това, което можем да направим е да изберем качествени радиатори, които да осигурят добър топлообмен.

Есента е сезонът, през който всеки се замисля как да подсигури отоплението на своя дом през студените месеци, които предстоят. изисква сериозни физически усилия и време.
Но каквато и да е отоплителната инсталация - централно отопление, ток, дизелово гориво, или котел с дърва или въглища, не може без отоплителните тела, които да отдават топлината и да ни донесат така желания уют и комфорт.
Изчисляването на необходимата мощност за всеки радиатор не е много сложно. Всеки може сам да се  справи с тази елементарна математическа задача. Но е важно да се направи преди да се закупят радиаторите. Така при монтажа ще е ясно къде трябва да се положат тръбите и къде да се направят изводите, за да останат те зад радиаторите и да не се виждат.
Това на пръв поглед може да стори на някого маловажно, но при такива ремонти е добре мястото на всеки извод да е предварително добре пресметнато.
Радиаторите, които монтираме, са на италианска фирма с традиции. Монтажът на тези  алуминиеви радиатори е бърз и лесен.  Отделните глидери позволяват да се сглобят радиатори до необходимата дължина и височина и да бъдат доставени дори предварително сглобени.

Монтаж на лира

Монтаж на лира

Отоплението в баните също не е за пренебрегване. Така наречените  тръбни отоплителни тела са предназначени преди всичко за отопление на бани, тоалетни, кухни и  помещения с подобен характер. Но те също имат своите естетически качества.
Монтажът тук се усложнява от необходимостта от пробиване на плочките. Отоплителното тяло се закрепва в четири точки с помощта на специални конзоли, доставяни в комплект с изделието.
Лирите за баня могат да бъдат включени към системата за централно отопление, а при липса на такава могат да бъдат захранени от електрически нагревател.

Боядисване на стени

Боядисване на стени

И за да не губим време, докато чакаме да изсъхне нанесения слой, ще боядисаме и стените.
Боите, с които боядисваме са изключително екологични. От какво се определятяхната екологичност?

Боята се нанася след грундиране на цялата повърхност.  Има висока покривна способност и отлична паропропускливост. Лесно се нанася, а крайният ефект е матова и еднородна повърхност.
Малката Катрин, беше казала, че иска стаята й да е боядисана в синьо, но в последния момент бледолилавото надделя.

И докато майсторите боядисат и другите стаи ще ви срещнем с човек, който някои от вас сигурно познават и когото с изненада срещнахме в офиса на нашите партьори.

Цветовете са от голямо значение в интериора и декорациите.
Те могат да превърнат всяка стая в очарователно място. Както във всяко нещо и в цветовете на интериора има мода, но определящо е това, как тези цветове ви влияят и как се отазяват те на вашето настроение.

Необичаен и необикновен, неземен и магичен, лилавият цвят често се асоциира с кралски особи. Той символизира власт, благородство, лукс и амбиция.

В интериорния дизайн, сивият цвят може да бъде съчетан успешно с всички цветове. Стремежът да се използва сив тон в интериора понякога е свързано с желанието да се изгради защита за организма.
Чистият сив цвят означава стабилност и сдържаност.
Оранжевият цвят и близките до него тонове са визуален символ на енергията,огъня и слънцето. Използван в интериорен дизайн има способности да създава усещане за топлина, не само психически, но и физически.Счита се ,че оранжевият цвят в интериора създава дружелюбна атмосфера. Оранжевият цвят е цветът на младостта и оптимизма.Той се предпочита от хора , които са доволни от себе си и живота си.

Декоративни мазилки на таваните

Декоративни мазилки на таваните

Сега вече можем да се заемем и с декорациите на стените и таваните.
За да се постигне перфектен резултат при тази финална операция е необходимо всички предишни да са извършени както трябва. Това го казвам, защото известната максимата – „Бояджията ще изправи стените” за съжаление не важи. Всичко трябва да е идеално направено преди намесата на бояджията.
За целта ние измазахме кривите стени с машинна гипсова мазилка. След това стрателно шпакловахме с финна шпакловка. Навсякъде направихме окачени тавани и сме готови за финалните покрития.

Алуминиеви радиатори

Алуминиеви радиатори

Поради материалът – алуминий, радиаторите са с по-леко тегло, а високата мощност на един глидер намалява като цяло размера на радиаторите, което означава, че се спестява място.
Безупречното качество на материала, отлят под налягане, и неговата изработката, съчетани с модерния италиански дизайн, предопределят тези радиатори като марка №1 както на българския пазар, така и в цяла Европа.
Радиаторите имат извънредно голяма дълготрайност благодарение на качеството на използвания материал на отливката - алуминиева сплав, лицензирана по европейски стандарт.
Икономията на консумация на енергия на тези радиатори е благодарение на термичната ефективност на алуминия и релефа на глидерите. Радиаторите загряват бързо и затоплят помещението за кратко време.
Алуминиевите радиатори ви позволяват да контролирате температурата във всяко помещение лесно и незабавно, така че можете да затоплите дадено помещение бързо, веднага като се появи нужда, докато при другите материали това става доста по-бавно и процесът е по-малко управляем, което води до по-голяма неефективност.
Всъщност на радиаторите трябва да гледаме не само като на отоплително тяло,  защото те освен топлина предоставят естетическия дизайн на интериора и не на последно място, намаляват от нашите разходи за отопление поради специфичната конструкция от алуминиева сплав и високите топлотехнически данни.