Ремонт на кухня - монтаж на дограма, структуриране на мазилка

Монтаж на дограма със специално паропропускливо фолиоШпакловка на вътрешна стена

Шпакловка на вътрешна стена

За изглаждането на стената в този случай е избрана гипсова шпакловка. Тя има висока степен на сцепление с повърхностния слой. За лесната работа и добрия краен резултат при шпакловките, от голямо значение е доброто разбъркване. За получаването на еднородна смес се използва електрически миксер или достатъчно мощна бормашина.
След разбъркването на сместа с нея може да се работи около един час.Нанася се с маламашка.
Около прозорците, за получаването на идеално прав ъгъл, в се вграждат алуминиеви перфорирани профили.

Монтаж на ПВЦ дограма и уплътняването и със специално фолио

Монтаж на ПВЦ дограма и уплътняването и със специално фолио

Прозорецът се уплътнява допълнително със специалната система за изолация при монтаж на дограма WinteQ. Най-напред се залепват външното и вътрешно текстилно изолационно фолио по ръбовете на рамката на прозореца. За осигуряване на по-добро прилепване, фолиото се притиска към основата с валяче. След като изсъхне лепилото, фолиото може да се замазва или боядисва.
След това рамката на прозореца се полага в светлият отвор и се фиксира и нивелира с помощта на монтажни клинчета, както при обикновен монтаж.
След залепването на външното изолационно фолио, рамката се фиксира с монтажната пяна. Добре е преди това повърхността да се напръска с вода. Влагата спомага за по-доброто сцепление на монтажната пяна с повърхността на стената и за по-бързото й раздуване. С еднокомпонентната полиуретанова пяна се работи бързо и лесно. Тя има ниско налягане при втвърдяване и затова не деформира профилите.

Монтаж на автоматична вентилационна система

Монтаж на автоматична вентилационна система

Автоматичната вентилационна система се монтира се върху горната вътрешна част на едно от крилата, като за целта се изрязва част от уплътнението на крилото и се слага ново, произведено специално за монтаж на ветилационната система.
Клапата работи автоматично, като отваря или затваря вентилационния отвор в зависимост от силата на вятъра и налягането отвън.
Клапата осигурява контролиран приток на свеж въздух, като предпазва от образуване на конденз или задържането на влага в помещението.
В допълнение към тази система може да се монтира индикатор за проветряване.
Малкият уред се залепва на крилото на прозореца и отчита влажността на въздуха в помещението.

Структурирана мазилка на фасада

Структурирана мазилка на фасада

Грундиращата боя трябва да бъде с цвят максимално близък до цвета на мазилката. За измазването на външната стена в този случай е избрана дребнозърнеста силикат-силиконова мазилка. Мазилката се нанася равномерно върху основата със стоманена маламашка. Дебелината на слоя се определя от големината на зърното. Мазилката се нанася само на един слой. Структурирането на мазилката се извършва с пластмасова пердашка. В зависимост от посоката на движение на пердашката и големината на зърното се получава и различна структура и различен декоративен ефект >декоративен ефект на повърхността.
Добре е върху една стена, мазилката да се нанесе и структурира наведнъж. Ако се налага прекъсване, трябва да се залепи строително тиксо по линията, където ще се прекъсне работата и след това да се продължи от това място.