Гипсова мазилка, шпакловане, антибактериални плоскости за мокри помещения

Новите плоскости са иделни за изграждане на стени в мокри помещения. С тях се работи много по-лесно и бързо в сравнение със стандартната зидария. Освен това, стените изградени с тях са по-леки и не натоварват допълнително конструкцията на сградата.Куфар от гипскартон

Куфар от гипскартон

Стените и таваните са шпакловани, но и тук за част от ремонтните работи използвахме гипскартон. Понякога гипскартонените плоскости са незаменими и осигуряват бързо преобразяване на помещенията.
За скриване на тръбите за парното няма друг по-бърз и по-лесен начин.

Естесвено бързо и лесно става само когато знаеш как.
Затварянето на тръбите за парното ще направим с вертикален двустранен куфар.
Работата с гипсокартон е лесна и отнема сравнително малко време. Той е лек и структурата му допринася за акумулиране на топлина. Паропропусклив е, т.е. може да “диша”, благодарение на множеството пори в гипса.

Има различни видове гипсокартон. Обикновеният е за вътрешни довършителни работи

В последните години благодарение на многото си качества материалът гипсокартон се открой в строителния сектор като незаменим строителен продукт, стоящ в основата на системите за сухо строителство. Гипсокартон е строителен материал, който се използва в интериора за облицовка на стени, тавани и изграждане на преградни стени.

Окачен таван

Окачен таван

Най-често за изправянето на тавана предпочитания материал е гипскартона.
Единствения недостатък на този начин на работа е намаляването на височината на помещението. Но тук сме в стара кооперация, и височината на тавана е около 270, за разлика от новото строителство, където тавана много рядко е на височина по-голяма от 250.
С окачения таван може да изправите таван с голяма денивелация. Обикновено разликата се измерва в сантиметри и понякога стига и до 5-6 сантиметра.
Окаченият таван дава възможност за монтиране и на различни осветителни тела, които създават по-различна атмосфера.

Нивелиране

Нивелиране

За правилния монтаж на гипскартонените плоскости, независимо от помещението, от най-голямо значение е изграждането на копнструкцията от метални пшрофили.
Тя трябва да бъде идеално нивелирана, независимо дали е на стената или на тавана.

И най-малките отклонения се оказват фатални, когато се залепят плочките в баните например, тъй като при тях най-лесно се забелязва денивелацията.
Новите гипкартонени плоскости, които ви предствяме за първи път в предаването са с подобрена структура, със стъклен воал вместо  хартиено покритие. В сравнение с познатите ни зелени влагоустойчиви гипкартонени плоскости с хартиено покритие, новите плоскости са с подобрени характеристики – издържат и на влага вече под 90%.

Антибактериални гипскартонени плоскости

Антибактериални гипскартонени плоскости

Новите гипскартонени плоскости са покрити и от двете страни със  светло син стъклен воал, който е фабрично грундиран. Неорганичната им повърхност е специално разработена за лепене на плочки или полагане на други декоративни покрития, с висока устойчивост на мухъл и плесени.

Сърцевината на плочата също е влагоустойчива и антибактериална, допълнително армирана със стъклени влакна.
Новите плочи имат по-висока плътност от стандартния гипскартон осигуряваща моного добри звукоизолационни свойства.
За рязането на плоскостите не се изискват никакви специални инструменти.

Системите за санитарни вградени конструкции, освен късия срок на монтаж и перфектно уплътнените връзки с водопроводната и канализационна инсталации, решават актуалните проблеми за ревизия, вграждане на промивни казанчета, окачване на конзолни тоалетни чинии и мивки. А облечени с новите водоустойчиви плоскости се осигурява още една защита срещу влагата и мухъла в банята.
Те имат 2 пъти по-висока влагоустойчивост от влагоустойчивия гипскартон. В резултат от предварително обработения стъклен воал и влагоустойчивото ядро водоплъщането е под 5% след 2 часа потопени във вода.
При други повърхности – влагоустойчив гипскартон или мазилка – обикновено се налага грундиране и хидроизолиране преди лепенето на плочки. Така, при тези плоскости си спестявате две скъпоструващи операции.
Изпитанията доказват товароносимост на керамични покрития с тегло до 30kg/m².

Монтажът на новите плоскости към металните профили се извършва по съшия начин както при обикновения гипскартон - със стандартни рапидни винтове за гипскартон.
Плоскостите се напасват за плътно прилепване една до друга в процеса на монтажа. Не се изисква предварително пробиване на отвори за винтовете.

Фугопълнител и самозалепваща армираща стъклофибърна мрежа

Фугопълнител и самозалепваща армираща стъклофибърна мрежа

И за да бъде системата пълна, производителят е разработил и специален водоотблъскващ фугопълнител. Той е с 5 пъти по-висока водоустойчивост от стандартен фугопълнител. Устойчив е на плесени и мухъл. Има ниско тегло, нисък разход и се полага лесно.

А самозалепваща армираща стъклофибърна мрежа е идеална за употреба при плоскости без хартиено покритие. Тя увеличава здравината на фугите и повърхностите.
Тя се полага директно върху фугите без да е необходимо запълването им предварително с фугопълнител.
Има антибактериално действие, което отблъсква всички гъби и плесени и е специално разработена за употреба в мокри помещения.
След фугирането със стъклофибърната мрежа и водоотблъскаващата фугираща смес, повърхностите са готови за полагане на плочки – без грундиране и без полагане на хидроизолация върху тях.