Преустройство с две мокри помещения, ламиниран паркет, декорация на стените

Преместването на стената ни осигури място за пералнята и сушилнята. Двата уреда разположихме един над друг. За да осигурим удобно им ползване монтирахме портална врата с две крила.Ремонт на банята

Ремонт на банята

При този ремонт не се налагаха драстични  промени.
Конфликт  имаше единствено в зоната  на антрето. Ние преместихме стената на мокрото помещение като осигурихме място вътре в него за пералнята и сушилнята, а не както бе предвидено по първоначалния проект, уредите да са отвън – в антрето.
Плочките за пода на банята, малката тоалетна, антрето и зоната на кухнята с от една и съща серия с дървесен декор. Новите тенденции при дизайна на баните  са подовите плочки да са от различна серия с дървесен декор. Това съчетание може да видите вече много често при проектиране на баните.

От антрето плочките преминават през целия коридор и влизат в дневната, където ще бъдат разположени кухненските шкафове.
Използването на едни същи плочки за пода разширяват пространството и визуално осигуряват безпрепятствено преминаване от едно помещение в друго.
След плочките залепихме огледалото и монтирахме шкафа, изработен по поръчка от ПВЦ материал.

Отделихме душовото пространство със стъклен параван, за да запазим суха при къпане останалата част на банята.
А сега нека видим и двете сервизни помещения.

Преустройство с две мокри помещения

Преустройство с две мокри помещения

Ще започнем с мокрото помещение. Преместването на стената ни осигури място за пералнята и сушилнята. Двата уреда разположихме един над друг.

За да осигурим удобно им ползване монтирахме портална врата с две крила.
Крилата се отварят навън и уредите са напълно достъпни. Отварянето на вратите навън осигуряват и повече пространство вътре в помещението.
Малкото крило се фиксира и се отваря само при необходимост. Остъкляването с матово  стъкло позволява визуално да се котролира дали има някой вътре.

В не много широкото пространство сме намерили място и за малка мивка.
Конзолната тоалетна чиния е с бидетен механизъм, който се захранва от вграден в стената смесител, удобно разположен близо до тоалетната чиния.
Вентилаторът е с луксозен панел от стъкло, който лесно се сваля за да може да се почиства. На електрония дисплей се изписват две стойности – на температурата и на влагата в помещението.
Венилаторът е снабден с таймер, който може да се настрои за допълнителна работа  от 3 до 15 минути.

Датчик може да се вкючва, в зависимост от настройките, при влага в помещението от 40% до 95%.
Ако сте решили да се възползвате от екстрите на тези вентилатори, посъветвайте се с електротехник, защото за неговия монтаж е необходим трижилен кабел с минимално сечение 1 кв. Мм

Реализирахме напълно първоначалния проект на банята.
В помещението има място за тоалетна, голям шкаф с колона с кош за дрехи и душово пространство, отделено със стъклен параван.

Плочките в банята са в изключително нежен нюанс на бежовото с лек перлен ефект. Те контрастират с тъмния гранитогрес с дървесен декор на пода.
При отварянето на вратата се открива големия шкаф с бежов цвят и огледалото, в което се отразява срещуположната стена. 
Мивката е монтирана върху шкафа, изработен по поръчка. Във високата му част е враден метален кош за дрехи.

Лунички, вградени в конструкцията над огледалото осигуряват много добро осветление.
Декоративната част на вградените смесители и този на мивката са от една и съща серия – със леки извивки и елегантна визия.
Душ пита от тавана и допълнително окачване с подвижен душ ще осигуряват същевременно удоволствие и практичност при взимане на ежедневния душ. Ежедневните ритуали са важни - те внасят чувство за ред и благополучие в живота ни. Те са рутинни, затова си струва да ги направим елегантни, практични и напълно оптимизирани за вашето пространство и нужди. Ideal Standard предлага широка гама от керамика и смесители за перфектното съчетаване на стил и иновации.

Параванът с прозрачни стъклени плъзгащи се врати ще ограничава водните струи при къпане, а линейният душ канал ще поема изцяло водата от душпитата или подвижния душ.

Всички аксесоари са монтирани с лепене и са 10 годишна гаранция.

Боядисване на стените

Боядисване на стените

Преди да се заемем с настилките и тапета, който сме предвидили в спалнята, боядисахме стените с интериорна боя. Знаете колко е важен цвета на стените за цялостното звучене на интериора и какво влияние оказва върху настроението.
Затова избирайте внимателно цвета на стените не само защото цветовете влияят на настроението, но те имат свойството да променят формата и големината на мебелите.

Не по малко важна е настилката, която ще изберем за пода на различните помещения, защото всяко от тях има различно предназначение и съответно подходяща за него настилка.

Ламиниран паркет

Ламиниран паркет

От представянето  му на пазара през 1977 година до днес, ламинираният паркет набира все по-голяма популярност. И това е така, защото той предлага отлична алтернатива на естесвените паркети, що се отнася до съотношението цена -качество, практически неограниченото разнообразие от декори, стилове, цветове и изключително лесен, бърз и евтин монтаж и поддръжка.

Декоративни мазилки

Декоративни мазилки

С декоративните мазилки, добре подбрани и изпълнени, се постига неповторимо и уникално уникалното звучене на помещението. В това може да сте абсолутно сигурни, защото това как изглежда мазилката зависи от ръката и настроението на майстора.