Кухня и хол в едно помещение, стъклотекстилни тапети, климатици, интериорни врати

Съчетаването на кухненските шкафове с меката мебел е предизвикателсво при проектирането на помещението.Ламиниран паркет в дневната

Ламиниран паркет в дневната

В дневната и детската стая монтирахме ламиниран паркет от висок клас. При по-високите класове ламиниран паркет реномираните производители предлагат декори с по 6 различни дъски, които придават на ламината неразличим вид от естествения паркет.

Мокет в спалнята

Мокет в спалнята

В спалнята, за по-голям уют положихме мокет. Когато избирате мокет Изключително разнообразни са критериите, по които можете да избирате мокета за пода на дадено помещение - състав, структура и клас, цвят, шарка,  десен.

Декоративни мазилки

Декоративни мазилки

В миналото предаване ви показахме и последните разработки в областта на декоративните мазилки – както и в много други области и тук усилията са насочени към улесняване на работата на майсторите, намаляване на изискванията за перфектно подготвената повърхност при нанасяне на мазилката и предлагане на готови за употреба продукти за елиминиране на възможностите за грешки при тяхната подготовката.

За декорацията на стените има голямо разнообразие от начини и материали – боя, мазилка, тапет или съчатание на няколко материала. Всичко е  въпрос на дизайнерско решение.

Стъклотекстилни тапети

Стъклотекстилни тапети

Днес преди да ви покажем продължението на работа на обекта, ще ви представим едно изключително решение за декорация на стени – стъклотекстилни тапети с възможност за боядисване в цвят, избран по каталог.
Тапетите се отличават с голямо разнообразие от текстури, могат да се боядисват в цвят, който желаете и освен това са много здрави и устойчиви на повърхностни натоварвания. Ще се убедите сами, след като проследите демонстрацията.

Освен че са изключително здрави, тапетите боядисани с миеща се и устойчива боя се почистват лесно – само с мокра гъба. Те не поемат водата и така не се деформират, а след почистване стената остава без никакви следи от замърсяванията.

Монтаж на климатици

Монтаж на климатици

За по-комфортно обитаване вече почти навсякъде се налага монтаж на климатици.

Независимо каква марка климатик  ще изберете монтажът изизсква малка промяна в електрическата инсталация и прокопаване на канал за скриване на тръбите, водещи към външното тяло.

На пазара се предлага огромно разнообразие от климатици – модели, марки, с различна мощност и консумация на енергия.
И въпреки всичко, всеки би искал климатикът да е с почти безшумно вътрешно и външно тяло, с красив дизайн и не на последно място с висок клас на енергийна ефективност.

Интериорни врати

Интериорни врати

Безспорно изборът на врати, както по отношение на дизайна така по отношение на тяхната функция.
Те не само ограничават пространството в едно помещение но и играят съществена роля за шумо и топлоизолацията.

Всички врати са изработени по поръчка. Дори и със стандартни отвори за вратите, винаги сте изкушени от индивидуалната поръчка на врати, защото може да избирате цвят, който най-добре ще пасне на останалото обзавеждане, на подовите настилки, на вашето виждане.

Обзавеждане

Обзавеждане

Кухненските шкафове са разположени Л-образно в единя край на помещението. Това разположение е най-често срещаното, когато дневната и кухнята са в едно помещение.
Удобно са разположени зоните за съхранение, миене, подготовка и готвене на храната.
Съчетаването на кухненските шкафове с меката мебел е предизвикателсво при проектирането на помещението.

Затова ние предложихме плавен преход от високите кухненски шкафове към зоната с меката мебел – шкафовете намаляват във височина, като пространствата са все по-отворени.
Зоната с кухненските шкафове се осветява от луни, монтирани в окачения таван, който повтаря и подчертава шкафовете.
Материалите са ПДЧ за долните шкафове и лакиран МДФ за горните.

Пердета – дневна, детска, спалня – ще го има
Безпорно за уюта в помещението освен обзавеждането, съществена роля играят и пердетата.
Всяка домакиня знае колко труден е изборът на пердета за дома.

Всяко помещение има своите изисквания по отношение на материя, плътност, цвят.
Добре е когато можеш на едно място да намериш голям избор, съчетан с компетентен съвет и услуга за ушиване на избрания текстил. Защото за да стане перде, платът трябва да се ушие и да се осигурят всички необходими аксесоари – корнизи, кукички и всякакви други допълнения.
Всичко е от значение.