Керамични тухли с вертикални кухини за добра звукоизолация, обзавеждане на банята, кухня от ПДЧ

Керамичните тухли с вертикални кухини, предназначени за изграждане на вътрешни неносещи стени между отделни помещения в едно жилище, осигуряват звукоизолация от 44 децибела. Нормативната уредба гласи, че звукоизолацията между отделните помещения трябва да е минимум 40 dB.Зидане на стени с Porotherm 12 N+F

Зидане на стени с Porotherm 12 N+F

Когато има нужда от звукоизолация най-често се търси решение чрез звукоизолиране на един елемент (стена, таван и т.н.) като хората се надяват че по този начин шумът може да изчезне напълно. Решението е комплексно защото звукът е различен и се разпространява между две помещения през всички ограждащи елементи – стени, таван, под, прозорци, врати. Затова е най-добре да  се решават проблемите в началото на етап изграждане на стени.

Осигуряване на 2 мокри помещения с преместване на една стена

Осигуряване на 2 мокри помещения с преместване на една стена

Целта бе да осигурим място за пералнята и сушилнята вътре в мокрото помещение. За да осигурим удобно им ползване монтирахме портална врата с две крила.
Крилата се отварят навън и уредите са напълно достъпни. Отварянето на вратите навън осигуряват и повече пространство вътре в помещението.

Плочките в банята и в мокрото са в изключително нежен нюанс на бежовото с лек перлен ефект. Те контрастират с тъмния гранитогрес с дървесен декор на пода.
Параванът с прозрачни стъклени плъзгащи се врати ще ограничава водните струи при къпане, а линейният душ канал ще поема изцяло водата от душпитата или подвижния душ.
Санитарията  е напълно съобразена с последните тенденции в обзавеждането на баните и размерите на помещението.

Съчетаване на дневна и кухня в едно помещение

Съчетаване на дневна и кухня в едно помещение

В дневната и детската стая монтирахме ламиниран паркет от висок клас, а в спалнята – мокет.
Монтирахме врати от една и съща серия, но с различен дизайн, съобразен със спецификата на отделните помещения.
За банята и мокрото избрахме врати с частично вертикално остъкляване, за дневната остъклавянето е по-голямо, за да осигурява светлина в антрето. Вратите за спалните помещения са плътни.

Съчетаването на кухненските шкафове с меката мебел е предизвикателсво при проектирането на помещението.
Затова ние предложихме плавен преход от високите кухненски шкафове към зоната с меката мебел. Така шкафовете намаляват във височина, като пространствата стават все по-отворени. Това е за този обект – можем да оставим младото семейство да се радват на уютен и красив дом.

Обзавеждане на банята

Обзавеждане на банята

Сега ще продължим и с другия обект, който е пред завършване. Там завършихме ремонта на банята.
Обзавеждането е средната ценова категория. Моноблокът е разположен близо да вратата.
В дясно е и ревизионния размер с значително по-малки размери от предишния.

Мивка със шкаф над нея следват след моноблока.
Душ системата е с едноръкохватков двупътен керамичен смесител, трифункционален ръчен душ и 200 милиметрова кръгла душова глава.
Главата има възможност за въртене в дясно и ляво. Освен това наклонът е може да променя с 10 градуса. Тази система е практична за всекидневна употреба без компромиси в удбоството.
Преди да продължим с кухнята нека видим накратко преобразяването на банята.

Обзавеждане за кухня

Обзавеждане за кухня

По време на монтажа се инсталират и всички вградени уреди – мивка, котлони и фурна.
Техните размери са взети под внимание при проектирането на кухнята. Затова е добре да сте избрали кухненското оборудване преди да поръчате и шкафовете.
Големите чекмежета са изключително удобни за прибиране на тенджери и по-обемни съдове, които има във всяка кухня и трудно намират своето място.