Строеж на нова къща - какво трябва да знаем, лазерни измервателни инструменти

Нова по-плътна тухла Porotherm 38 Comfort. Ако ще строите ваша собствена къща, то неминуемо се изправяте пред въпроса – по-голяма първоначална инвестиция за осигуряване на по-малки текущи разходи по време на експлоатацията на къщата или по-ниска първоначална инвестиция и по-високи ежемесечни сметки.Нови тухли с вертикални кухини Porotherm 38 Kомфорт

Нови тухли с вертикални кухини Porotherm 38 Kомфорт

Новата разработка на производителя на голяморматни блокове с вертикални кухини (Porotherm 38 комфорт), е насочена към осигуряването на още по-голям комфорт, като съчетава всички предимства на керамичните продукти.
Новата решетка има повече стенички вътре в черепа на тухлата, които трябва да бъдат преодолени от студа през зимата и жегата през лятото. Освен това е увеличено съотношението трици към глина . Така  новата тухла  отговаря на най-новите норми за коефициент на топлопреминаване – като осигурява коефициент 0,27, при изискван 0,28. Това са изисквания от месец март 2015 година и само за сравнение - старият коефициент беше 0,35. Както виждате нормативните изисквания за топлопреминаване стават все по-строги и всички се стремят да приведат своите продукти към тези изисквания.

Избягване на ефекта на бараката

Избягване на ефекта на бараката

Това, което е характерно за керамиката е, че тя запазва топлината през зимата, осигурява дишаща стена, а през лятото нагряването на външните стени, изградени с керамични блокове се нагряват по-бавно и не допускат топлината вътре в помещението. Така се пестят енергия,  и средства, които могат да бъдат пренасочени и инвестирани на друго място.

И тъй като изграждането на една къща не е само тухли или само разтвор за зидане, а една съкупност от материали и труд, вие лесно може да изчислите вашите разходи с калкулатора, който може да намерите в сайта на Винербергер.

Калкулатор за инвестиция

Калкулатор за инвестиция

Какулаторът дава възможност за сравнение на до 3 резултата, в зависимост от избраните материали.
Така при еднакви други условия и материали може да видите разликата в цената при избор на различни керамични блокове за зидарията.
Взимайки решение за избора на продукт за зидария, то това е за цял живот, защото всеки един компонент на една сграда би могъл да бъде заменен с времето, без драстични промени по конструкцията, но тухлите не могат... Ние знаем това и се опитаме да ви информираме, за да може всеки да направи правилния избор!

Рубрика Да Знаеш Как

Рубрика Да Знаеш Как

Показахме ви колко лесно и бързо може да измерите различни разстояния, да изчислявате квадратури и обеми, без много усилия, само с помощта на един малък уред. Естествено новите технологии са навлезли и в тази сфера – нека видим как.