Как да изберем дограма?

При избора – всичко е от значение. Вече говорим за системи за дограма, а не само за профили или само за стъклопакет.И тъй като на този обект ни предстои и смяна на дограмата, ще ви запознаем с някои новости и иновации в тази област. На пазара се предлага разнообразие от дограма, изработена с различни профили, стъклопакети и обкови.

Системните решения осигуряват все по-добри топлоизолационни характеристики на дограмата, като предлагат и опции, подходящи за пасивни къщи.

Стъклопакетите стават все по-широки и с различни възможности – двойни и тройни с различни дистанционери и различна дебелина на стъклото.
При най-новата система S 9000 на Гелан в профила е добавен и полиоретанов пълнеж за още по-добра топлоизолация.

Възможността за избор на цвят на профила, произведен чрез едновременното екструдиране на PVC материала и акрилколорното покритие е важно за естетическото звучене на интетриора.

Акрилната цветна повърхност е много по-издръжлива,
отколкото ПВЦ или алуминиевата повърхностт на белите прозорци. Тя е изключително устойчива на надрасквания и на агресивното въздействие на атмосферните условия. Повърхността е гладка и непореста и

Когато избирате дограмата за вашия дом, подавайте максимална информация към специалистите. Те ще ви посъветват за това, кой вид е най-подходящ в зависимост от мястото и  изложението на жилището и според вашите  финансовите възможности.

Три са основните  компонента на една дограма – профили, стъклопакет и обков. Всеки един оказва влияние върху цената. Изберете това, което е най-подходящо за вашия дом, защото с правилно избраната дограма ще възвърнете вашата инвестиция с икономия на електроенергия. Както за топлене през зимата така и за охлаждане през лятото.