Най-доброто през 2008 година

Обзор на предаваният от 2008 година.Топлоизолиране на един етаж в многоетажни кооперации

Топлоизолиране на един етаж в многоетажни кооперации

Най-ефективният начин за топлоизолиране на многоетажни жилища е цялостно изпълнение на системите за топлоизолация, като се обхване цялостно сградата. Понякога това е невъзможно и се налага изолирането на един етаж. Тогава, за да се намали изтичане на топлина през т.н. термомостове, трябва да се изолира максимално над и под нивото на топлоизолирания участък. Изтичането на топлина може да се установи най-точно с термокамера, която отчита дали има изтичане на топлинна енергия през различните строителни елементи. Тя се използва както преди започването на работата така и след приключването на топлоизолирането на сградите.

Как да се преборим с мухъла и плесените в банята

Как да се преборим с мухъла и плесените в банята

Причината за появата на плесени и мухъл не само в банята, но и в другите помещения е наличието влага и на хранителна среда за тези организми.

Наличието на влага в банята е неизбежно. Затова усилията на производителите на строителни материали са насочени към производството на такива, които съдържат в себе си вещества, които възпрепятстват образуването на плесен и мухъл – каквито са санитарните силикони и фугиращите смеси със специални формули.

Предимствата на сухото строителство

Предимствата на сухото строителство

Използваните материали в сухото строителство са гипскартон, гипсфазер, циментови плоскости, метални профили и шпакловки. За различните помещения и различните строително ремонтни работи се използват различни плоскости – с различни характеристики и преназначение.

Бързия и лесен монтаж ги правят предпочитани пред конвеционалното строителство.

Правилното използване и приложение на плоскостите гарантира и дълготрайния резултат.

При изграждане на преградни стени в мокри помещения например е задължително използването на влагоустойчив гипскартон или гипсфазер. Гипсфазната строителна плоскост се произвежда при технология, която позволява нейното използване и в мокри помещения. Те са допълнително импрегнирани срещу влага и благодарение на специалния си състав и високата си якост гипсфазерните плоскости имат универсално приложение.

При изграждане на стени в сухи помещения, най-подходящия материал за това е обикновения гипскартон.

Огромно е разнообразието от системи при сухото строителство. Можем да кажем, че почти няма проблем, който да не може да бъде решен с материалите за сухо строителство. Прекрояването на пространството и оформянето на различни дизайнерски решения става бързо и ефектно. Системите за изграждане на окачени тавани и предстенни обшивки и богатите възможности за тяхното приложение и изпълнение.