Многоликата природа - водопровод по пода, замазка, линеен сифон, вградена структура

Колекторът за студената вода е с три консуматора, тъй като имаме да захраним душа, мивката и тоалетното казанче, а за топлата вода с два – за душа и мивката. Замазката направихме със заводска готова суха смес. Ще монтираме конзолна тоалетна чиния, която ще ви впечатли не само с визия, но и с функции.Проектиране на банята

Проектиране на банята

А сега е време да започнем нашата трета мисия.
Размерите на помещението ще ни позволят да ограничим душ зона със стъклен параван.

Така ще отделим мократа част на банята от зоната на мивката. Самата мивка е разположена в центъра на оставащото да стената пространство.
Формите са заоблени, оборудването е с нежни извивки, Всичко е подчинено на една обща цел – удобство и ергономичност.
Това е тоалетна чиния с душ, разработена, за да осигури максимална грижа и персонална хигиена. С възможност за регулиране на температурата, силата и позицията на струята на водата, движението на рамената на душа и куп други неща. Но по-подробно ще говорим за нея в следващото предаване.
Благодарение на новите технологии при производството, керамичните покрития се доближават максимално да естесвеното излъчване на камъка и дървото. Затова нарекохме този проект „Многоликата природа“.
Но нека се заляваме за работа.

Водопровод по пода

Водопровод по пода

Започваме пак отначало. Всичко е изкъртено и изнесено. Предвидили сме два улея в стената, където да могат да влязат тръбите за душа и мивката.
Стените са измазании и ни предстои изграждане на водопроводната и канализационна инсталации.

Този път няма да прокарваме тръбите по стените, а по пода. За да осигурим захранване на всеки консуматор в банята ще монтираме колектор, от който ще тръгват тръби както за студената, така и за топлата вода. Така ще имаме директна индивидуална връзка за душа, за мивката и за тоалетното казанче.
Предимството на тази директна връзка е, че водата може да бъде спирана за всеки един консуматор поотделно. Елиминирането на един няма да нарушава ползването на другите.

Замазка в банята

Замазка в банята

Следва замазката. Но преди това задължителното грундиране.
Навярно много от вас подлагат на съмнение тази операция. Но за полагането на свързана замазка и за добрия краен резултат е необходима обезпрашена основа и с еднаква попиваемост по цялата повърхност.
Грундът се нанася с валяк или пък може и с четка. Задачата е да се разнесе равномерно върху основата.

Монтиране на линеен сифон

Монтиране на линеен сифон

След около 3 дни върху замазката може да се стъпва и ние ще монтираме линейния сифон и ще довършим замазката в душзоната.
Ще ви покажем всички етапи през които преминава монтажа на линейния сифона, а след това ще се върнем, за да проследим последователността на работата в банята.
Така ще добиете по-ясна представа, за всички етапи за правилно отводняване на банята с линеен сифон.
При проектирането и изпълнението на канализационната система ние предвидихме тръбата за присъединяването да  бъде точно срещу отводната тръба на сифона.  Това е когато изграждате нова канализационна система и може да го предвидите.

Монтаж на вградена структура за тоалетно казанче

Монтаж на вградена структура за тоалетно казанче

За тази баня сме предвидили вградена структура и супер иновативна конзолна тоалетна чиния.
Монтираме вградената структура, като първо тя се фиксира към пода на определеното разстояние от стената.
Пробиват се контролирано и внимателно отворите за дюбелите  и се завиват винтовете, приложени в комплекта за монтаж. Нивелира се хоризонтално.

Шпакловане на куфара от гипскартон

Шпакловане на куфара от гипскартон

След като изградихме куфара от влагоустойчив гипскартон, шпакловахме фугите, рапидните винтове и ръбовете.
Готови сме да продължим със системата за лепене на плочки, но това ще ще видите следващата неделя.