Вградена термобатерия и вградена душ пита

Определяме точното място на монтаж на термобатерията като добавяме още 12см за замазката. Профилите на предстенната обшивка са монтирани и зад тях ще скрием тръбите и вграденото устройство. Вградената термобатерия може да се монтира на дълбочина между 75 и 105мм. Това се определя от големината на термо смесителя, който ще монтираме.Както навсякъде в дома и банята има своите тенденции на развитие. Усилията на инженери и дизайнери в душзоната са насочени към осигуряване на повече място и повече фунции. Затова и все по-често избираме вградени вградените смесители и структури в банята.

Устройството за вграждане се монтира към стената. Когато има възможност и малко повече пространство, можете да монтирате устройството на стената и след това да направите предстенна обшивка и да скриете всичко зад нея. Но когато се пести всеки сантиметър, можете да го вкопаете в стената. Минималната дълбочина, на която може да се монтира в тухлена стена е отново 75 мм.

Определя се точното място за монтаж и на това вградено устройство. Обикновено вградените душ пити са с една функция и с възможност за регулиране на дебита. Тъй като сме предвидили вградена душ пита с две функции – една за обикновен душ и втора за масаж, които се регулират по отделно, решението е в използване на вградено устройство само за душпитата.
И при неговия монтаж важат същите изисквания за дълбочина, както и при първото вградено устройство.
Проверява се нивелацията.

Оразмеряват се тръбите за връзка между вградената термобатерия и вградената душ пита.

По тези тръби ще тече вода от вградения термостатен смесител към питата, за да захранят поотделно двете ѝ функции. Друга тръба ще захрани ръчния душ.
За да сме сигурни в правилния монтаж и дълбочината проверяваме с един слой гипскартон и една плочка.