Петна по стената - отстраняване

Често при течове или пък от цигарен дим или пък по неизвестни причини, по стената остават упорити петна, които избиват отново и отново след боядисване. Това е така, зашото боята е на водна основа и разтваря причинителя на оцветяването и петно се появява отново след изсъхването на поредния нанесен слой боя.Днес ще обработим петно, причинено от теч от покрива.
Разреждаме с чиста вода в предписаното от производителя съотношение, разбъркваме и нанасяме върху засегнатата повърхност с четка.

С нанасянето на първия препарат, целта ни е да преобразуваме петното, а не да го скрием зад многобройни слоеве боя.
Материалът е бързосъхнещ и импрегниращият агент преобразува петната по повърхността, така те не се  появат отново при последващо боядисване.
Знаете колко упорити могат да бъдат петната от цигарен дим, кафе, от мазнини при готвене, мастило или теч.
Нанасянето на този  грунд не пречи на стената да диша и не я запечатва.

След като изсъхне се нанася и специалната боя, която е винаги втори слой т.е. първо се нанася грунът, който преобразува петната, а след това и боята, която придава матов завършек на повърхността. Тя е готова за употреба, но може да се разреди до 10% с вода.
Първо ще отсечем с бяла боя и ще боядисаме тавана. Нанася равномерно и там където са били петната преди, те не се появяват повторно.

Боята се оцветява по каталог и може да се  поръча всеки избран цвят.

Отсичаме с четка първо ъгъла, а след това боядисваме и цялата стена с валяк.

За да премахнем упоритите петна от стената разелихме работата на два етапа.
Първо засегнатите участъци се обработват с грунд, който преобразува петната, а след това се нанася и оцветената специална боя, разработена за силно замърсени повърхности от никотин, кафе, вино, мазнини, маркери, течове и др.

Така петната не се появяват отново и стената остава чиста.
Важно е когато имате някакъв проблем да намерите точното решение за него.

Днес ви показахме как можете да се справите с вредните микроорганизми, появили по стените на вашия дом и как да премахнете упоритите петна. И не е нужно да ходите чак до Венеция, за да решите тези проблеми. 

В миналото предаване ви показахме как можете да справите с мухъла,  плесените и замърсяванията и по вашата  фасада.

А когато тя е застрашена и от уличните графити художници, само с едно намазване ще си спестите цялостно  боядисване.