Баня на годината - LVT, ревизия, лира, обзавеждане

В поредната Мисия Баня ви показваме реализацията на 3Д проекта за семейна баня, спечелил ежегодния конкурс Баня на годината на Идеал Стандарт. В традиционния конкурс, със свои проекти, участват както утвърдени дизайнери и архитекти, така млади професионалисти и студенти, които реализират своите идеи в 3д визулализации. А ние се заехме със задачата да реализираме за вас, 3д проекта за идеалната семейна баня, който най-много впечатли уважаемото жури и спечели конкурса.Проект на банята

Проект на банята

Банята е с нестандартни размери и пространство, което е разделено на на няколко зони, които са разположени така, че позволяват ползването на помещението от няколко души едновременно.
Преградна стена отделя душ зоната от зоната ВЦ. Това е едно практично решение, тъй като в една конструкция намират място както вградения смесител, така и металната структура за конзолната тоалетна чиния.
Вана, разположена пред прозореца и мивка допълват оборудването в банята.
Неутралните цветове на луксозното LVT покритие допринасят за цялостното възприемане на пространството, а бялата керамика изпъква със своите заоблени линии и изчистен дизайн.

Иградихме канализацията.
За новия водопровод използвахме система от гъвкави тръби и прес  фитинги.  които прокарахме по пода.

Хидроизолирахме банята с еднокомпонентна хидроизолационна мембрана – два слоя нанесени един след друг за още по-добра защита от влагата и водата в банята.

LVT покритие за баня

LVT покритие за баня

Комбинацията от еднокомпонентна хидроизолационна мембрана, гъвкава лента, специални елементи за вътрешни и външни ъгли, полимерно лепило, съчетано с епоксидна фугираща смес, силикон и противохлъзгащо покритие, прави LVT покритието напълно подходящо за полагане в мокри помещения.
При ремонт на баня, една от основните задачи е да се осигури надеждна бариера срещу влагата, чрез системни решения, разработени от производителите, за цялостно полагане на различни покрития в мокри помещения.

След хидроизолирането, шпакловахме с лепило участъците с хидроизолационна лента и маншети, за да изравним напълно основата преди да залепим тънкото LVT покритие.


За пода, стената с преградната стена с вградените структури  и тази с мивката сме предвидили плочи LVT с размери 30х60 имитиращи камък с тъмно сив цвят.
Върху стената с прозореца и тази с вратата ще залепим плочи с размери 30х30 и светъл цвят.

Преди нанасяне на фугиращата смес, фугите между плочите се почистват от васякакви остатъци от лепило и прах. LVT покритието не гарантира перфектно свързване ако ръбовете на плочите са  мокри или  замърсени. Дебелината на плочите е 2,5 мм и фугата между тях трябва да е абсолютно чиста и суха, за да проникне фугиращата смес между тънките стени на плочите.

Ревизия за баня по поръчка

Ревизия за баня по поръчка

Акцентите в проекта Баня на годината са в черен цвят. В отвора на колекторната кутия ще монтираме алуминиева ревизионна клапа с черна рамка и черно стъкло на вратичката. Поръчахме я по размерите на кутията, в коята са монтирани колекторите за топлата и студената вода.
Рамката на клапата се монтира с полиоретаново лепило към повърхността на LVT покритието.
Вратата се отсранява напълно, когато искате да имате достъпът до крановете в колекторната кутия.

И така една необходимост в банята, осигуряваща достъп до кранове и водомери, може да се превърне в красив акцент.

Лира за баня по поръчка

Лира за баня по поръчка

Когато искаш твоята баня да бъде не само функционална но и красива, тогава е важно всеки елемент в оборудването да е подбран с внимание.
Отоплителното тяло в банята създава необходимия уют с топлината, която ни осигурява.

Чрез избор на цвят, отговарящ на дизайнерското виждане за реализиране на банята, ще създадете едновременно уют и изискана визия на цялото помещение.
Дизайнът на отоплителното тяло позволява долно централно свързване към системата за отопление.

След дизайнеското отоплително тяло ще монтираме и цялото оборудване в банята.

Обзавеждане на банята на годината

Обзавеждане на банята на годината

Започваме с вграденото тяло за захранването на душ главата и ръчния душ.
Капакът със силиконови уплътнение предпазва от проникване на вода във вътрепността на вграденоето устройство.
В универсалното вградено устройство се монтират различни функционални устройства и външните декоративни части са в зависимост от избраната серия и дизайн.
Огромната пита е с рамо от стената и с подвижна глава, която определя посаката на струята на водата.
Подвижния ръчен душ е с квадртана глава и с гладък шлаух.

И за да завършим с оборудването на душ зоната монтираме и паравана. Той е с две стационарни и две плъзгащи се врати.
Страничните лайсни позволяват обиране на луфт до 3 см. И от двете страни.

Вратите на паравана се изравняват с равнината на преградната стена, за да образуват една плоскост при затворено положение.
Вратите са с водещи ролки отгоре и отдолу. А силиконовите уплътнения, тънките дръжки и декоративните лайсни  завършват визията на паравана.
Монтираме и вградения стояш смесител за ваната.

Ваната е акрилна свободно стояща с олекотен дизайн, предназначена за ограничените пространства в нашите бани.
Модулните мебели за баня позволяват пълна свобода при съчетаването на елементите, за практично и удобно организиране на пространството. Всички елементи се съчетават в конфигурации и допълват обзавеждането на банята по елегантен и функционален начин.

Върху шкафа монтираме и мивка купа с квадратна форма и без изпразнител и декоративна керамична капачка. Стоящият смесител. с месингово тяло, керамичен затварящ механизъм и с ограничител на водата, допълва зоната на мивката.
Двустранната свободностояща вана е с ултра тънък отвор за преливник.
Конзолната тоалетна чиния е от същата колекция като ваната –  елегантна и компактна.
Тоалетната седалка е тънка, с плавно затваряне и идеално пасва на формата на тоалетната чиния.
Монтираме бутона и огледалото.

Баня на годината

Баня на годината

Обикновено 3д визуализация се прави след като са избрани плочките и цялостното оборудване на банята.
При реализацията на тази баня се наложи да тръгнем по обратния път.
Имахме 3д проект, който трябваше да реализираме в даденото помещение.
Получи се една идеална семейна баня.

Функционално банята е разделена на няколко зони, които са разположени така, че позволяват ползването на помещението от няколко души едновременно.
Преградна стена отделя душ зоната от зоната ВЦ.

Душ зоната, оборудвана с голяма квадратна душ глава и подвижен ръчен душ, е отделена със стъклени плъзгащи се врати от останалата част на банята.
Свободно стояща, изключително елегантна вана, разположена пред прозореца и квадратна мивка върху шкафа,  допълват оборудването в банята.
Неутралните цветове на луксозното LVT покритие допринасят за цялостното възприемане на пространството, а бялата керамика изпъква със своите заоблени линии и изчистен дизайн.