Дневна - декоративен ефект, паркет над подово отопление, обзавеждане

Ще боядисаме стените в дневната със специална боя. След това ще направим уникален декоративен ефект Фонтего на едната стена. На пода, над подовото отопление, ще залепим естествен двуслоен паркет на Bauwerk. Остава да изберем телевизор и да обзаведем дневната.Подготовка на стената за боядисване

Подготовка на стената за боядисване

Подготовката на стената преди боядисване е от съществено значение за визията на цялото помещение.
Колкото по-висок клас е боята, толкова по-тънко се изпъва тя върху стената. И въпреки маскировъчните свойства на матовите качествени бои, след боядисване несъвършенствата на шпакловката ще останат видими.
Постарайте се да подготвите добре повърхността на стената преди да се заемете с боядисването.


Нанасянето на грунд е неразделна част от операцията наречена боядисване на стени и тавани.
Грундираме с нано грунд на водна основа, който се разрежда преди нанасяне  определена пропорция с чиста вода - 2 части вода/една част грунд.
Без грунд повърхността ще има различна попиваща способност, която ще се отрази на наситеността на боята в отделните участъци. Освен различната попиваемост, шпаклованата стена, без грунд, ще поглъща ненаситно водата от боята и ще са нужни няколко слоя за да се получи желания резултат.

Материалите, разработени на основата на наночастици, със своите уникални характеристики, произлизащи от микроскопичните размери на съставните им части, се наричат наноматериали.

Наночастиците проникват дълбоко в структурата на основата. Те обвиват всяка молекула от структурата на  мазилката, като оставят достатъчно пространство за проникване на молекулите на въздуха, но не и на малекулите на водата. Така се запазва възможността на стената  да диша.

Декоративен ефект Фонтего на Сан Марко

Декоративен ефект Фонтего на Сан Марко

Различните декоративните ефекти се постигат чрез използването на различни инструменти за нанасяне на мазилката, като например:
маламашка, шпакла, гъба, четка, както и  други по-малко познати инструменти...


Тендициите при интериорните бои и мазилки, налагани от италианските дизайнери, са подчинени изцяло на функционалностите и изисквания на съвремения начин на живот. Използваните материали трябва да са качествени, износоустоичиви във времето.
А матовите отенъци доминират в интериора, създавайки едновременно усещане за лукс и уют.

Лепене на двуслоен естествен паркет на Bauwerk

Лепене на двуслоен естествен паркет на Bauwerk

И за да продължим в този изискан стил ще залепим двуслоен естесвен паркет.
Преди поставянето на двуслоен паркет е необходимо да се провери перфектното физическо и структурно състояние на замазката. Замазката трябва да бъде здрава, равна, чиста, суха и без пукнатини. Високата влажност е причина за тежки и невъзвратими повреди при всякакви подове. За това влажността на замазката задължително трябва да се проверява и да не превишава максимално допустимите граници: При циментова замазка 2-2,3% относителна влажност и 1,5 % при наличие на подово отопление. А при анхидридна замазка 0,5 % относителна влажност и 0,3 при наличие на подово отопление.

Лепило за естестения паркет

Лепило за естестения паркет

Двуслойните паркети задължително се лепят към основата. Ние използваме силаново лепило.
Отчитайки екологичните аспекти, изключително важен е изборът на лепило. Силановите лепила имат чист състав и не миришат, Не отделят вредни вещества както по време на монтажа, така и по време на експлоатациата на помещенията, където са монтирани. При разширяване на дървесината  силановите лепила се слагят еластично и поради способността си да се връщат в изходно положение намаляват до минимум образуването на фуги. По този начин те разтоварват от напрежения както паркетните ламели, така и замазката.  При използването на силанови лепила не се налага използването на грунд. При необходимост от демонтаж на двуслойния паркет лепилният слой лесно се срязва без да се нарушава цялостта на замазката.