Баня с иновативна система за сухо строителство и PVC настилка с 3D визия

Структурите за вграждане Виега Превиста Драй Плюс, които сме предвидили за мивката и конзолната тоалетна чиния, ще скрием зад предстенна обшивка от гипскартон, фиксиран върху конструкция от метални профили, която ще ви покажем за първи път в предаването. Системата за сухо строителство СпепТек на Виега се състои само от два елемента: крепежни елементи и метални профили, окомплектовани в съответсвие с квадратурата на конструкцията от 1, 3, 5 или 10 м2. Ще залепим PVC настилка с 3D визия по поръчка имитираща релефни шестоъгълници на Ruvitex. Ще посетим новия шоу-рум на Баня Стил, за да научим новите тенденции при обзавеждането на банята.Планиране на банята

Планиране на банята

Когато сте изправени пред четирите голи стени на банята и трябва да направите проекта за ремонта на това важно помещение, първо помислете за функционалността.

Разположете оборудването, така че ежедневното ползване на банята, колкото и малка да е тя, да е напълно съобразено с вашите навици.
Със сигурност отделянето на душовото пространство е практично решение. Само параван,  стъклени врати, или цяла душкабина – независимо какво ще изберете – ще ограничите мокренето.
Зоната на мивката, обикновено се планира на най-лесно достъпнато място, тъй като ползването й е най-често, в сравнение с останалите зони в банята.
За удобно ползване, при ВЦ зоната, трябва да се спазват стриктно ергономичните изисквания за височина и отстояние от съседно на тоалетната чиния оборудване или стена.

PVC настилка за баня

PVC настилка за баня

Необходимостта от равна и гладка повърхност за лепенето на 3Д мембраната, която сме предвидили за стените и пода, налага шпакловането на всички фабрични и нефабрични кантове и глави на рапидни винтове.

3Д мембраната е изработена по поръчка в актуалните сиви цветове, като за едната стена сме предвидили визия с шестоъгълници,  които създават илюзия за релеф на стената.

Основата трябва да бъде почистена от прах преди лепенето на мембраната.
Във всички вътрешни ъгли се залепва т.н. холкер, тъй като мембраната не може да се огъне под точен ъгъл от 90 градуса.
При лепене на 3д мембраната в банята не е необходимо полагане на хидроизолация. Спестяват се и мокрите и прашни процеси при стандартното лепене на керамични покрития.
Основата се грундира с контактен грунд.

3D визия по поръчка

3D визия по поръчка

Няма ограничение за изображението, което бихте искали да имате върху стената на банята или върху пода в детската стая.
Всичко е въпрос на въображение.

Обзавеждане на банята

Обзавеждане на банята

Последни тенденции при обзавеждането на банята в новия шоу-рум на Баня Стил

Последните тедeнции при дизайна на плочките за подово и стенно покритие са реализирането  на визия  все по-близка до естествените материали, идващи от природата - дърво, камък, мрамор. Комбинациите между тях са необятни и това дава възможност за създаването на уникална визия на всяко проектирано помещение.