Изолация на къща
Изолация на къща
Здравейте за много години,
Построихме си една къщичка ,по-точно достроихме.Основата е камък,нагоре старата част е тухла единичка ,а новата е Поротерм.Всички тавани са изолирани, старата част всички стени също са изолирани.Има поставен фибран 40мм под замазката на новата част. Следващата ми стъпка е да изолирам къщата отвън. Каменните и бетонни основи искам да изолирам с фибран,а зидът с EPS 100мм.
Въпросът ми е има ли някаква марка за предпочитане и най-важното е дали знаете ориентировъчни цени за пълна изолационна система на квадратен метър( EPS,лепило,мрежа и крепежни елементи) и какво ще ми препоръчате мазилка или фасадна боя?
Майстор съм си намерил, но аз ще купувам материалите.
Благодаря предварително.
Построихме си една къщичка ,по-точно достроихме.Основата е камък,нагоре старата част е тухла единичка ,а новата е Поротерм.Всички тавани са изолирани, старата част всички стени също са изолирани.Има поставен фибран 40мм под замазката на новата част. Следващата ми стъпка е да изолирам къщата отвън. Каменните и бетонни основи искам да изолирам с фибран,а зидът с EPS 100мм.
Въпросът ми е има ли някаква марка за предпочитане и най-важното е дали знаете ориентировъчни цени за пълна изолационна система на квадратен метър( EPS,лепило,мрежа и крепежни елементи) и какво ще ми препоръчате мазилка или фасадна боя?
Майстор съм си намерил, но аз ще купувам материалите.
Благодаря предварително.
значи преспокойно можеш да си позволиш най доброто на пазара Ceresit около 20 лв. за м2 без мазилката като за мазилката може да изчакаш 1-2 години ако нямаш пари за нея тя варира от 8 лева нагоре зависи от цвета ,но това са най добрите материали като стиропора не е задължително да е същата марка само гледай да е с плътност между 15 и 18 кг. на м3 на булпор е добър.
Строителни услуги от алпинисти и на скеле,гипсокартон и други тел. за контакти 0898527222-Стилиян Йовев
Лично моето мнение е, че Ангро са с не много добри материали.
Имах нещастието да купя от "Ангро" водопроводни и канализационни части. След това имах рекламации и накрая, когато смених дефектиралите елементи с части от друг вносител, всичко си стана както трябва. Но мнението на клиента е, че не частите са проблемни, а вината е в майстора.
Имах нещастието да купя от "Ангро" водопроводни и канализационни части. След това имах рекламации и накрая, когато смених дефектиралите елементи с части от друг вносител, всичко си стана както трябва. Но мнението на клиента е, че не частите са проблемни, а вината е в майстора.
В и К ремонти 0898370236

- npnconstruction
- начинаещ
- Регистриран: пон фев 04, 2013 10:09 pm
Terazid не са лош вариант спрямо цена-качество. Ако искаш малко по-висок клас отиваш на Baumit, Ceresit или Weber. По-добре си сложи мазилка, но по-важно е каква ще бъде. Не препоръчвам особено сухи мазилки на вароциментова основа. По-удачно е да се спрете на силиконова, силикатна или полимерна. Вече зависи къде се намира къщата. За самата изолация EPS стиропор 80 мм с плътност 15-18 кг и ламбда Ʌ=0.031-0.029 мисля, че е добре. Важно е да се знае, че разходните норми, които са представени от производителя, не винаги излизат, особено тези на декоративните мазилки.