Проблем с налягането след ремонт на съседа

Водопровод, канализация
Потребителски аватар
Иван Попчев
начинаещ
Мнения: 1
Регистриран: чет фев 09, 2017 10:55 pm

Проблем с налягането след ремонт на съседа

Мнение от Иван Попчев » чет фев 09, 2017 11:11 pm

Здравейте,
Случи ми се нещо странно и не знам какво да направя. Живея в нова сграда и до скоро всичко беше наред, но на скоро купиха съседния апартамент и му направиха довършителни работи. В момента, в който се нанесоха съседите при мен започна да пада налягането. На моменти водата даже спира за по няколко секунди. Не мисля че налягането в сградата ниско, защото на първия етаж постоянно им се пръскат меките връзки, аз съм на петия етаж. Според мен съседите са объркали нещо като са връзвали техните тръби, уреди и арматура, но не знам какво. Ако някой има някаква идея, моля споделете.

Потребителски аватар
tmilanov
напреднал
Мнения: 656
Регистриран: съб ное 24, 2012 12:17 pm

Мнение от tmilanov » пет фев 10, 2017 10:20 pm

Здравейте, за да се установи проблема ПЪРВО трябва да се види как е направена инсталацията при съседите Ви. Причините може да бъдат много и най-различни. По начина по който описвате нещата, разбирам, че съседния апартамент се намира до Вашия, а не е под Вас.
Ако е така, не би трябвало да имате проблем защото съседите са правили ремонт, а причината да е някъде другаде. Всеки един апартамент на съответния етаж се захранва с вода от вертикални щрангове, които идват от мазето и нямат нищо общо с щранговете на вашия апартамент. Ако съседите са под Вас и са монтирали тръби с по-голям диаметър - примерно на 3/4" (цол), които отговарят на новите полипропиленови тръби на ф 25, е възможно да се намали налягането поради факта, че дебита (диаметъра) на тръбата прави налягането. Но логически не би трябвало да са направили тази "грешка", защото по-големия цолаж на тръбите води до по-високи цени на материалите и евентуално и на труда. От своя страна те водят до по-дълбоко вкопаване, след това замазване и т.н. И пак повтарям, това е при условие, че тези съседи се намират под Вас.
Ако по време на ремонта е била спирана водата, има вероятност да са се запушили аераторите (цедките) на батериите, което води до намаляване на налягането на водата. Развъртете ги, промийте ги и ги поставете отново, и вероятно водата ще потече по-силно.
За момента толкова мога да Ви помогна. Успех!

Отговори