Мазилка с бял цимент

Изолации, мазилки, цокли, декорации

Потребителски аватар
77_tss
начинаещ
Мнения: 1
Регистриран: вт апр 02, 2019 4:30 pm

Мазилка с бял цимент

Мнение от 77_tss » вт апр 02, 2019 4:47 pm

Здравейте :). Искам да попитам за белият цимент дали става за външна мазилка и дали има същата якост като сивият цимент.Много трудно намирам каквато и да е информация специално за белия цимент. Не съм сигурен при омесване дали важи същото сътношение между цимент, пясък и вода както при стандартната мазилка със сив цимент.За уточнение на марката ,смятам да ползвам \"Глетчер\" Девня.
Благодаря предварително :)

Потребителски аватар
tmilanov
напреднал
Мнения: 649
Регистриран: съб ное 24, 2012 12:17 pm

Мнение от tmilanov » вт апр 02, 2019 8:45 pm

Това, което помня, беше, че едно време използвахме белия цимент за фугиране на плочките в банята. Макар и смътен спомен, но мисля, че белия цимент стягаше по-бързо от обикновения сив цимент.
А за свойствата му не помня нищо съществено.
Но така или иначе, ако купувате бял цимент направете проба с малко количество - разбъркайте, опитайте да измажете едно малко петно (каре, площ) и изчакайте да изсъхне (да стегне). Най-напред засечете време за съхненето на белия цимент, след като е изсъхнал напълно пробвайте якостта му с шпакла, отвертка или друг подходящ за целта инструмент (уред). Ако всичко е според очакванията Ви и е наред, може да пристъпвате към работа. Успех!

Отговори