Вместо старо дюшеме?
Вместо старо дюшеме?
Искам за попитам запознатите и най-вече майсторите, какво биха предложили за изграждане на под подходящ за полагане на гранитогрес или теракота след отстраняване на старо дюшеме. И по точно, с какво е най-удачно да се попълни разстоянието между гредите под дюшемето?
Ако имаш предвид старите бичмета, към които е било приковано старото дюшеме, най-добре е да ги махнеш и тях. А пълването на нивото може да стане с така наречения сух бетон, който е пясък и цимент, но с по-малко вода. Отгоре се прави фина замазка и до нужното крайно ниво трябва да има поне 20мм за крайното покритие от плочки или гранитогрес.
- profistroi
- любител
- Регистриран: нед дек 02, 2007 9:06 pm
Изобщо и по икакъв повод не си прави експерименти с замаски и такива подове като по горе препоръчанияpro2 написа:Ако имаш предвид старите бичмета, към които е било приковано старото дюшеме, най-добре е да ги махнеш и тях. А пълването на нивото може да стане с така наречения сух бетон, който е пясък и цимент, но с по-малко вода. Отгоре се прави фина замазка и до нужното крайно ниво трябва да има поне 20мм за крайното покритие от плочки или гранитогрес.
Мини на вариянт сух под с посипка и гизпсфазер
В твоя вариянт е най - удачен
- profistroi
- любител
По каква причина не бива да се надвишава размера който си посочил по горе изобщо няма такова нещоАНИВАЛ написа:Ако минеш на вариянт със сух под(посипка и гипсофазер)трябва само да се съобразиш с размера на плочките.Той не трябва да надвишава 30/30 см.И забрави за сух бетон, няма такова нещо.Има олекотен пенобетон но за полагането му е нужно да разполагаш с твърда основа която липсва при гредореда.
Слагали сме и 45х60 на сух под
Разбира се отдолу беше третирано с грунд и няма проблеми май вече 5 година
Не става дума за гредоред, а за старо дюшеме върху плоча при това доста дебела.АНИВАЛ написа:Ако минеш на вариянт със сух под(посипка и гипсофазер)трябва само да се съобразиш с размера на плочките.Той не трябва да надвишава 30/30 см.И забрави за сух бетон, няма такова нещо.Има олекотен пенобетон но за полагането му е нужно да разполагаш с твърда основа която липсва при гредореда.

Имате ли представа каква е разходната норма на посипката при разлика в нивата около 15-20 см. и каква дебелина трябва да е гипсфазера?
- profistroi
- любител
Такава разходна норма няма как да ти се цитира понеже подовете основно се препоръчват за денивелации 3-8 смchefo написа:Не става дума за гредоред, а за старо дюшеме върху плоча при това доста дебела.АНИВАЛ написа:Ако минеш на вариянт със сух под(посипка и гипсофазер)трябва само да се съобразиш с размера на плочките.Той не трябва да надвишава 30/30 см.И забрави за сух бетон, няма такова нещо.Има олекотен пенобетон но за полагането му е нужно да разполагаш с твърда основа която липсва при гредореда.
Имате ли представа каква е разходната норма на посипката при разлика в нивата около 15-20 см. и каква дебелина трябва да е гипсфазера?
В твоя случай трябва и да поставиш междинен пласт гипсофазер на 10-ия сантиметър а от там насетне насипваш и докупуваш
След като имаш деневилация над 100 мм. аз лично препоръчвам по-евтиния вариянт двоен под или кух под.При тези две системи плочите се полагат не в/у посипка , а в/у метални стойки.Плочите са със дебелина 38мм.Тези видове подове стават изключително прави допустимите отклонения в повърхнина са минимални, и са изключително здрави.Единствиня им недостатък ,задължително да се монтират от клалифициран персонал.В противен случай проблемите след монтажа са много неприятни и неотстраними без демонтаж.
- profistroi
- любител
Профистрой благодаря от сърце за съвета.Първо Чефо каза:Не става дума за гредоред, а за старо дюшеме върху плоча при това доста дебела. ",което според мен означава наличие на бетон.По втората тема ,радвам се че четеш добре брошурата на която пише "Повдигнати подове",който на свой ред се делят на:двойни-разглобяема система,кухи-неразглобяема система.
За да не невлизаме в подобни пререкания предлагам,следващия път когато има семенар по темата да те уведомя лично ,или ако имаш възможност да отделиш време за едно убочение.
За да не невлизаме в подобни пререкания предлагам,следващия път когато има семенар по темата да те уведомя лично ,или ако имаш възможност да отделиш време за едно убочение.
- profistroi
- любител
http://gallery.profistroi.com/thumbnails.php?album=4
Тук ти предлагам да прегледаш как без "обучението" от твоя страна успях да се справя с според мен доста по отговорен проект от това да направя такъв под в къща
Като опитен ще се вгледаш в детайлите и ще разбереш че наистина говоря това което и мисля/правя
Може и аз да не съм прочел правилно какво и как е написал по нагоре в постовете си човека но как да е
Нямам желание да споря
Тук ти предлагам да прегледаш как без "обучението" от твоя страна успях да се справя с според мен доста по отговорен проект от това да направя такъв под в къща
Като опитен ще се вгледаш в детайлите и ще разбереш че наистина говоря това което и мисля/правя
Може и аз да не съм прочел правилно какво и как е написал по нагоре в постовете си човека но как да е
Нямам желание да споря
- profistroi
- любител