Предстои ми изграждане на водно подово отопление към двуконтурен газов котел (за отопление и битови нужди) без допълнителен бойлер.
Нова сграда, изолирана, над мен има апартаменти, под мен - частично апартамент, частично входа на сградата, частично нещо като малък офис. С други думи не мога да очаквам отопление под мен.
Трябва да се съобразя с изискванията на сградата и да се събера в 8см готов под. 2см за финиш (ще има и плочки, и ламинат) и остават 6см.
Мисля да използвам 2см XPS с алуминиево фолио и върху него тръби през 15см. Така височината идва приблизително 4см, но между тръбите ще бъде 2см. Съответно ми остават 2см. замазка над самите тръби и 4см между тръбите. Допълнително ще се налее в замазката разтвор (пластификатор) за заздравяване и предполагам по-добра топлопроводимост.
Въпроси:
1. Мога ли да очаквам проблеми със замазката, защото не е достатъчно дебела?
2. Трябва ли ми смесителен възел, за да избегна прегряване на подовото или с нискотемпературен кондензен котел няма такава опасност?
3. Колектор мисля да взема на Данфос. Има ли по-добро? Както и термозадвижки.
4. Терморегулатори на Рехау НЕА СМАРТ 2.0 с централна база. ОК ли е?
5. Подложката ще изолира ли достатъчно? За съжаление не мога да сложа повече от 2см, но въпроса е XPS или нещо друго.
6. !!! Ще топли ли достатъчно? !!! Не познавам никого с такъв вид отопление, а жената е зиморничева

Благодаря предварително!