Изграждане на под
- pglogovski
- начинаещ
- Регистриран: пон дек 03, 2007 12:35 am
Изграждане на под
дайте мнение за изграждане на олекотен под върху гредоред
- profistroi
- любител
- Регистриран: нед дек 02, 2007 9:06 pm
Препоръчвам ти сух под
Материалите за посипка,гипсофазер,ватени ленти,рапидни винтове
Прекрасна алтернатива заместваща подовата циментова замаска
подходяща за твoя случай
Удачен за поставяне на следващи покрития в/у него след изработка
При по голям интерс в тази насока мога да ти предложа повече инфо и снимков материал на изработка ако решиш да ги правиш сам.
Материалите за посипка,гипсофазер,ватени ленти,рапидни винтове
Прекрасна алтернатива заместваща подовата циментова замаска
подходяща за твoя случай
Удачен за поставяне на следващи покрития в/у него след изработка
При по голям интерс в тази насока мога да ти предложа повече инфо и снимков материал на изработка ако решиш да ги правиш сам.
- misiamoiatdom
- специалист
- Регистриран: вт дек 04, 2007 11:39 am
Може да видите Предаване 22, където изграждаме сух под при ремонтирането на офис.
http://www.misiamoiatdom.com/index.php?page=tvshow_22
http://www.misiamoiatdom.com/index.php?page=tvshow_22
Бих добавил още една не лоша алтернатива за сух под.
Сухия под може да бъде изпълнен при определени условия ,не само със посипка,а и с камена вата с плътност не по-малка от 100кг. на кубичен метър.Но за целта е нужно съществуващото в момента дюшаме да бъде право.Съществуват и вариянти в, който дюшамето може да бъде подпълнено ,но те не се препоръчват.Предимството на тази система е изключително лесното и изпълнение.
Сухия под може да бъде изпълнен при определени условия ,не само със посипка,а и с камена вата с плътност не по-малка от 100кг. на кубичен метър.Но за целта е нужно съществуващото в момента дюшаме да бъде право.Съществуват и вариянти в, който дюшамето може да бъде подпълнено ,но те не се препоръчват.Предимството на тази система е изключително лесното и изпълнение.
- profistroi
- любител
След като минаваш на такъв вариянт за сух под не е ли по добре да сложиш плоскосто от изолация който издържат на по голям натсик и посипката да се ползва като горен слой и да бъде по малко а плоскостоите да са като пълнеж
Каменната вата колкото и да е корава определено може да се ползва по добре като топло и шумо изолатор но не и за стъпване
Каменната вата колкото и да е корава определено може да се ползва по добре като топло и шумо изолатор но не и за стъпване
Последна промяна от profistroi на вт дек 11, 2007 1:28 am, променено общо 1 път.
Оважавам Вашето мнение ,но нали вие сами казахте да се предържаме към системата.Пода с камена вата и два пласта фазер 10мм е система за сухо стройтелство тествана и получила сертификат.Аз не бих експериментирал с комбинация на вата и посипка.Тази система определено е обречена на провал.Задайте си въпроса колко ще бъде дебел този под изпълнен с вата и посипка?
- profistroi
- любител
- profistroi
- любител
- bendjamin4eto
- начинаещ
- Регистриран: пон ное 24, 2008 1:11 am
Първият слой гипсфазер се слага свободно върху насипката, най добре на правилни квадрати. Покрива платно пода, следва 2-ри слой, но се започва винаги с квадрат, който да е 1/4 на долния, за да може в последствие да се разминават фугите, т.е. шахматно.Между двата слоя се полага строително лепило- с назъбена маламашка в 2-3 мм. Преди да е залепнало лепилото се свързват двата слоя с винтове/ в магазините се продават заедно с гипсфазера- те са специални/- става много лесно с ел.винтовер. После не се стъпва на пода денонощие.
Всичко е много добре описано в предаването от сезон 2008 за ремонт на къща
Всичко е много добре описано в предаването от сезон 2008 за ремонт на къща
И като става въпрос за подове- незнам вече кого да питам
... Писах и тук , но уви! - Професионално становище не сам получила! Кажете ми моля ви ,какво да го правя този мой под на къщата която започнахме с баща ми да ремонтираме сами- обиколих десетки стари къщи с градоред между етажите за да видя и преценя какво е най подходящото. Направих уникалната глупост да купя и гипсфазер (спазвайки указанията на предаването за изграждане на под) - само че сега си давам сметка, че тази тежка конструкция ще събори къщата! Подът ми не е дъска до дъска ( т.н. дющеме), а е дъски на растояние 10 см една от друга!!!) Под тях има още един слой напречно разположени- по същия начин. И под тях се вижда нещо като замаска - пръст, слама, вар...Дядо мие стоил къщата 1951год. , но не мога да го попитам - почина... Варианта с плоча не искам- гредите отдолу не са мръднали... Здава е - основите са 60 см широки - камък ... Стара тракийска къща с уникална външна сива мозайка! Кажете ми какво да правя? Да взема ли само една посипка да направя и после да постеля найлон и самоневилираща се замаска, а после да наредя паркета? Това добре ли е? Помогнете ми!

Не разбрах защо "си направил глупост с закупения гипсофазер"но ако измислиш начин да постигнеш права и стабилна основа на пода ,която да е по лека от посипка с гипсофазер,ти ще бъдеш вписан в учебниците по сухо строителство.Имам много други системи които аз наричам "псевдо системи",и не са се доказали с дълготрайност и качества като:здравина ,дълъг период на експлоатация,шумоизолация и не маловажната влагоустойчивост. И ако смяташ че къщата няма да издържи тежест от 22кг.м.кв. мисля, че по-добре ще бъде да се събори.В противен случай рискувате при закупуванто на масивни мебели за обзавеждането или по тежка холова гарнитура ,къщата да се срути 

Много благодаря за подкрепата и становището! Живот и здраве след ремонта, който ще продължи може би до лятото къщата ще е прекрасна... ще сложа снимки - преди и след. А и аз сега се уча - ремонта го правим все пак аз и баща ми - а аз съм лекар, а не стоител..но това е предизвикателството на живота ми. Дори ходих на курсове...
Ако имам въпроси - пак ще пиша...
Ако имам въпроси - пак ще пиша...