Прочетох внимателно тази тема и мисля че е време да взема участие и аз.
1. Колегата производител за 50 лева помислил ли е какво става ако ти се срине нулата?
2. Как реши проблема с налепа
3. Как си монтирал котела без заземление " виж 1"
4. Този метод е известен от поне 40 години на времето с две лъжички и малко кабел си правихме бързовари.
Чисто технически топлата вода е измислена и то от хора аз лично си направих електромобил преди доста години но той нямаше нищо общо с автомобила на ТЕСЛА.
Ппоблема не е в цената и във фирмата производител на котела била тя БЪЛГАРСКА РУСКА УКРАИНСКА и тн. Проблема е че повечето системи за отопление се изграждат от не професионалисти.
Ако ви интересно мога да продължа по темата и да ви обесня като професионалист основните въпроси на които трябва да си отговорите преди да иберете какъв е точно типа отопление който е подходящ за вас:
1. Отплението на един обект се дели на две части
а. Иточник на топлина
б. Топлоодаваща система която се дели на две части: нискотемператуно и високо температурно
2. Сътавяне на енргийна характеристика "топлинните загуби на дадения обект"
3. Икономическа обосновка на разходите при определени климатични условия "възможност за хибридни системи"
4. Степен на ангажираност на ползватела на съоражението
5. Степен на безопасност на системата
Като обобщение искам да ви кажа че всеки може да си направи котел от пощенска кутия но едвали би искал да се топли с него
Лично аз приветствам всеки които иска да се занимава с рационализации или нови разработки но преди всичко са необходими и малко опити и знания .
Ако искатете мога да ви изпратя и презентация на Галан както и на съвсем нов и подобрен вариянт на българските котли
За по подробна информация моля пишете ми на termoingenering_bg@abv.bg>