Ако може помощ за проточен бойлер
Ако може помощ за проточен бойлер
Здр-те искам да попитам, дали някой може да ми обясни малко неща около протичния бойлер. Значи имам проточен бойлер FLAMINA 9KW , 3степени използвам го за мивка и баня, ето това представлява:
http://www.flamina-bg.com/sub/multi1.html
Та въпроса ми е следният когато го пусна на 2ра степен и след 20тина минути работа бушона на ел.таблото прекъсва и спира тока в банята и след това трябва да ходя да го пускам отново от таблото.
Пусна ли бойлерчето на 3та степен бушона прекъсва още на 2-3мин. Ако може някой да ми обясни защо се получава това нещо и как мога да реша този проблем.
http://www.flamina-bg.com/sub/multi1.html
Та въпроса ми е следният когато го пусна на 2ра степен и след 20тина минути работа бушона на ел.таблото прекъсва и спира тока в банята и след това трябва да ходя да го пускам отново от таблото.
Пусна ли бойлерчето на 3та степен бушона прекъсва още на 2-3мин. Ако може някой да ми обясни защо се получава това нещо и как мога да реша този проблем.
- rumen_iankov
- напреднал
- Регистриран: пон дек 24, 2007 11:42 am
Не мислите ли че както предпазителя е малък така и сечението на кабела може да се окаже малко
Както предпазителя така и инсталацията са проектирани за един и същ товар
С подмяната на предпазителя с по голям може да стане още по лошо, да се запали инсталацията
Имайте го и това в предвит. Вижте какви са ви захранващите кабели и дали биха издържали на такъв товар

С подмяната на предпазителя с по голям може да стане още по лошо, да се запали инсталацията

Имайте го и това в предвит. Вижте какви са ви захранващите кабели и дали биха издържали на такъв товар

Сложи си 40 амперов предпазител,включвай го само на 1 и 2 степен.dr_olele написа:да има опасност да се запали добре че автомата ти е малко ампери.Симеон_ написа:Еми кабела е 4кв и банята е на 5-6 метра, дали ще има проблем да се запали?
След като си се къпал спокойно ,подсуши се и пипни изолацията на кабела към бойлера,ако не го усещаш топъл добре е.Това е ако нямаш начин да къртиш или сменяш кабела.
П.С.По-добре смени кабела-все някога някой ще включи на 3 -та степен
все го режа и все е късо...

добри съвети давашretere написа:Сложи си 40 амперов предпазител,включвай го само на 1 и 2 степен.dr_olele написа:да има опасност да се запали добре че автомата ти е малко ампери.Симеон_ написа:Еми кабела е 4кв и банята е на 5-6 метра, дали ще има проблем да се запали?
След като си се къпал спокойно ,подсуши се и пипни изолацията на кабела към бойлера,ако не го усещаш топъл добре е.Това е ако нямаш начин да къртиш или сменяш кабела.
П.С.По-добре смени кабела-все някога някой ще включи на 3 -та степен